Les esportistes són “valentes” en defensar a les dones a Aràbia Saudita

Anna i Mariya Myzychuk i Sabrina Vega van renunciar a participar en el mundial d'escacs en el país asiàtic per la situació de desigualtat que impera.

Tres de les millors jugadores d’escacs del món, les germanes Anna i Mariya Muzychuk i Sabrina Vega, han renunciat a participar en el mundial d’escacs d’Aràbia Saudita en protesta per com viuen en el país asiàtic les dones.

El director tècnic del Club d’Escacs ‘Laboratoris SYS Paterna’, Quique Llobell va acudir al programa ‘7 al Dia’, per a defensar la postura de les esportistes i comentar quins són els riscos professionals als quals es poden veure exposades per aquesta renúncia.

Per a Llobell, l’elecció de disputar una cita tan important com aquesta és “admirable perquè han renunciat a poder guanyar més de mig milió d’euros en premis i a revalidar els títols de campiones del món”.

Les germanes Muzychuk ja van posar el crit en el cel quan van haver de disputar un altre torneig d’escacs a Iran. Mariya va ser la que va viatjar a l’antiga Pèrsia i va rebre moltes crítiques per lluir el vel àrab i per com devia comportar-se, segons les regles d’aquell país.

El responsable del Laboratoris SYS Paterna assegura que la carrera esportiva de les **ajhedrecistas “es veurà afectada per la falta de tornejos femenins, ja que quan Anna va decidir no visitar Iran la Federació ja les va avisar que la seua renúncia tindria conseqüències”.

Quique Llobell finalitzant recolzant la decisió de les seues companyes d’esport qualificant-les de “valents perquè suposa renunciar a molts diners i molt prestigi”.

Per a veure l’entrevista completa a Quique Llobell: https://7televalencia.com/quique-llobell-las-ajedrecistas-valientes-no-ir-arabia/