Sara Larrazábal i Marina Civera en Castelló Foto: JCF

Dissabte passat 23 de març,la província germana de la nostra Comunitat, Castelló,començava les seues festes de la Magdalena, unes festes que compleixen 75 anys d’història.

Fidels a la seua tradició, com cada tercer diumenge del temps de Quaresma, se celebren les festes de Magdalena de Castelló que commemoren els orígens de la Ciutat l’any 1251 quan es van traslladar del pujol de la Magdalena que dóna nom a les seues festes.

Les Falleres Majors de València Sara Larrazábal i Marina Civera, al costat de les seues Corts d’Honor, no van voler perdre’s l’oportunitat de poder acompanyar a la Ciutat de Castelló en aquests dies importants per a ells i per això ,aquest cap de setmana, van acompanyar a les seues màximes representants: Natalia Collazos i Natalia Palacio, Reines de les Festes de Castelló 2019 ,als seus veïns i als centenars de persones congregats a la ciutat, disposats a viure aquestes festes.

El dissabte, les falleres majors, van assistir al tradicional acte del Pregó i a l‘enfarola amb el qual es va donar inici a les festes. Una desfilada en el qual es van veure representades la mitologia i la història de Castelló, on es va realitzar un homenatge a la província, i a la ciutat i al final de Castelló; en el qual van participar Marina Civera i la seua Cort d’Honor. El pregoner de les festes va precedir a la reina, Natalia Palacio i a la seua cort d’honor, cantant els versos de Bernat Artola, perquè ‘el dia ja és arribat de la nostra Magdalena’.

Marina Civera en el pregó de les festes de Castelló Foto: JCF
Sara Larrazábal junt a Natalia Collazos Foto: JCF
Natalia Palacio i la seua Cort d´ Honor en el Pregó Foto: JCF

Ahir, Sara i Marina van assistir a la tradicional Romeria dels Canyes, festa declarada BIC, abillades amb el mocador i les cintes verdes i la tradicional “canya”. Acompanyades pel secretari general de Junta Central Fallera, Ramón Estellés, les falleres majors van realitzar el recorregut des de l’Ajuntament al Ermitori de la Magdalena.

Les festes continuaran al llarg d’aquesta setmana, avui dilluns de la Magdalena, festa local, amb la Cavalcada del Pregó Infantil o la Encesa de Gaiates.

El dissabte Castelló entrarà en la seua recta final, amb un dels actes més emotius i especials, l’ofrena de flors a la seua patrona: La Mare de Déu de Lledó en la seua basílica, en el qual participaran les màximes representants de la festa.

El diumenge, 31 de març, a la vesprada, la magdalena dirà adéu amb la Desfilada final de Festes i la traca que recorrerà tota la ciutat sota el crit del ‘Magdalena Vitol’ de les seues reines.

Les Falles diuen “basta” al Gobeirno valencià