Brote legionela

La Conselleria de Sanitat ha confirmat, en un comunicat, la defunció d’una de les persones afectades pel brot de legionel·la detectat i que afecta a la urbanització de Calicanto a Chiva

La notícia va saltar als mitjans de comunicació dimecres passat 16 d’agost. Les informacions parlaven de sis afectats, dos d’ells ingressats però no greus. No obstant açò, com ja van apuntar alguns perióidics, entre els afectats hi havia un mort.

Açò ha creat malestar i preocupació entre els veïns. Afirmen que mancaven d’informació des d’un principi, ja que la defunció es va produir a principis del mes d’agost, i asseguren que ni l’Ajuntament ni la Conselleria de Sanitat van informar sobre el brot fins a aquesta mateixa setmana.

Per la seua banda, el Consistori assegura que va seguir totes les recomanacions de l’administració autonòmica i que s’han pres totes les mesures.

L’origen del brot es va detectar en l’aigua que proveeix la urbanització. De fet, l’empresa gestora de l’aigua va iniciar el buidatge del dipòsit, que va ser clorat per a tornar-ho a omplir, distribuir l’aigua tractada per les canonades perquè actuara i es produïsca la desinfecció.