Mor José Lladró, un dels fundadors de Porcellanes Lladró

La passió dels tres germans Lladró per la ceràmica va impulsar des d'Almàssera una signatura que ha arribat a tindre fama internacional

Lladró

José Lladró, un dels fundadors de l’empresa de porcellana artística Va bordar ha mort als 91 anys d’edat. Al costat dels seus germans, Vicente i Juan – que va morir en 2017- va posar en marxa la signatura en un forn artesanal en el seu habitatge d’Almàssera fruit de la seua passió per la porcellana.

La demanda de creacions fa que en els anys 50 els germans traslladen el seu taller familiar a una nau en la població veïna de Tavernes Blanques, futura seu de l’actual companyia.

La consolidació de la signatura arribaria en els 60. En aquesta dècada Lladró és pionera en la introducció de la monococción; mentrestant, a nivell artístic, Lladró aconsegueix un estil propi, únic i distintiu, que amb el temps donarà a la signatura fama internacional.

En les últimes dècades Lladró es diversifica i intensifica la seua creativitat entorn de les línies per a la decoració de la llar, amb sèries d’il·luminació, espills i creacions per a l’art de la taula.

En 2003 els fundadors van encomanar la gestió de l’empresa als seus fills però, finalment, en 2017 la companyia és adquirida pel Grup PHI Industrial, un fons inversor espanyol especialitzat en la gestió activa d’empreses.