Les Falles viatgen aquest cap de setmana a Salamanca de la mà de l’Associació Cultural Fallers Pel Món.

Les activitats s’iniciaran aquest divendres amb la recollida de dibuixos del concurs «Pinta una falla», en el qual podran participar tots els xiquets que ho desitgen. A la vesprada, les representants falleres i les seues corts d’honor, amb el vestit típic valencià, visitaran diversos centres socials de la ciutat i lliuraran productes típics valencians.

El dissabte a la vesprada tindrà lloc una ofrena a la Verge de la Vega i a la nit es dispararà un castell de focs artificials. Ja el diumenge, hi haurà una desfilada de moros i cristians, que partirà a les 11.30 hores de la Plaça Major, i una exhibició de balls típics valencians.

Finalment, a les 21.30 hores, serà la ‘cremá’ del monument faller, realitzat per l’artista Alex Oliver amb la col·laboració de l’Institut d’Ensenyament Superior de Benicalap de València.

Sens dubte, Salamanca s’omplirà de bandes de música, actes lúdics, pirotècnia, gastronomia… L’objectiu és donar a conèixer les festes josefines en altres punts del territori nacional com ja s’ha fet a Saragossa, Còrdova, Toledo, Granada i Àvila.