Arranca FITUR 2018, la nova edició de la principal fira de turisme del país i una dels més importants del món; i la ciutat de València participa amb una oferta pròpia i diferenciada, que està marcada per la cultura, l’esport, la gastronomia, les festes i el turisme de congressos com a elements sobre els quals s’assenta la nostra proposta turística.

Així ho ha assenyalat la regidora de Turisme, Sandra Gómez, qui ha donat a conéixer els detalls de la campanya que la Fundació Turisme València ha preparat per a esta convocatòria internacional. Acompanyada per Antonio Bernabé, director de la Fundació, la regidora Sandra Gómez ha explicat que FITUR “constitueix l’arrancada d’un any en què preveiem que es mantindran les tendències positives que experimentem en els últims anys”.

Esta tendència positiva ve definida per dades com l’increment de connexions i places que registra l’aeroport de València, l’increment de les pernoctacions (més del 7% de creixement), el preu mitjà, que millora un 9%, i la rendibilitat mitjana per habitació d’hotel –Revpar-, que creix un 12%: totes les dades acumulades fins a novembre del 2017.

Per això, l’agenda preparada per a la campanya de FITUR 2018 més de 50 trobades ja tancades amb professionals del sector turístics, representants d’empreses de mercats estratègics, i responsables d’oficines de turisme en l’estranger. La presència valenciana va de la mà de 40 empreses de la ciutat, que participen activament enguany.

CONVENIS AMB RENFE I AMB CIUTATS DE L’ESTAT

Durant el desenvolupament de la Fira, València té prevista la firma d’un conveni amb Renfe, que tindrà caràcter anual, i que servirà per a potenciar de manera estratègica la nostra ciutat com a focus cultural i de congressos. Així mateix, es reeditarà l’acord signat l’any passat amb Sevilla, dirigit a potenciar el fluix de turistes entre ambdós territoris per mitjà de promocions encreuades i l’increment de visibilitat de les connexions aèries. Vist el bon resultat, es pretén arribar a convenis semblants amb altres urbs amb què hi ha connexió directa com, per exemple, la Corunya.

LES FITES QUE DEFINIXEN L’OFERTA TURÍSTICA DE VALÈNCIA

L’Ajuntament de València vol aprofitar el marc de FITUR per a donar a conéixer, tant a professionals com a mitjans de comunicació, les fites que defineixen l’oferta turística que presenta València: en l’estand, la imatge principal del qual és una panoràmica de Ciutat de les Arts i les Ciències, es vol reforçar el concepte de la ciutat com a destinació gastronòmica. Es promocionarà el II Culinary Meeting (del 25 al 3 de març), el festival gastronòmic en què 9 dels millors xefs valencians cuinen de la mà dels seus col·legues nacionals i internacionals.

Un altre dels elements principals de l’oferta és l’esport, amb fites clau l’any que ve com el Mundial de Mitja Marató. En la presentació d’esta iniciativa participaran el president de l’Associació Internacional de les Maratons i Societat Esportiva Correcaminos, Francisco Borao; i el president de la Reial Federació Espanyola d’Atletisme, Raúl Xapat.

Juntament amb això, l’element cultural continua sent un pilar fonamental de l’oferta de València en 2018. I, en este context, es presentarà les activitats vinculades a l’Any Sant Jubilar, conjuntament amb l’Agència Valenciana de Turisme. I també el turisme multidisciplinari vinculat a la Marina de València, que presentarà el seu pla estratègic orientat a incrementar i consolidar el turisme en la zona.

UN “CORNER” FALLER

Però, sens dubte, ha destacat la regidora Sandra Gómez, un dels elements fonamentals de la promoció de la ciutat de València en FITUR 2018 serà el món de les Falles. I si l’any passat el motiu temàtic va ser la declaració de Patrimoni de la Humanitat, en esta ocasió serà la seda com a element històric, econòmic i cultural, també en el context del programa internacional de la Ruta de la Seda.

Per a això, s’instal·larà en l’estand municipal de FITUR un “córner” faller, en què es podrà veure una maqueta de la Falla Municipal, i de la Falla Municipal Infantil 2018. Així mateix, s’exposaran diferents exemples d’indumentària valenciana d’època, tant femenina com masculina. I, finalment, s’ha organitzat un Desfilada de les Reines de la Seda, en què les 11 últimes falleres majors de València mostraran al públic espolins i altres aplicacions dels productes seders festius vinculats amb les principals festes de la ciutat.

“Enguany –ha afegit Sandra Gómez- continuarem treballant en consolidació del model que hem impulsat: des de la col·laboració amb el sector empresarial i la resta d’institucions, amb la màxima transparència, i a través d’una estratègia de promoció basada en programes de producte”.