Com en molts dels esdeveniments socials que s’organitzen en la capital del Túria, les falles van ser participes també, diumenge passat, de la Marató de València Trinidad Alfonso que se celebra anualment.

Un any més Junta Central Fallera organitza un concurs per a premiar a la falla amb la millor animació i, per #això, un any més, els corredors de la Marató València Trinidad Alfonso EDP van tindre l’alè especial de les comissions falleres de Junta Central que participen en l’acció Running Faller.

Quasi 30 comissions falleres van animar als corredors al llarg del recorregut, en 30 punts diferents repartits en els 42km que s’estenia la carrera, participant en els premis que l’organització de la prova, amb la col·laboració de la Fundació Trinidad Alfonso, en aquesta especial animació.

Aquesta acció atorga els premis a la falla amb l’Animació més enèrgica, falla amb més persones animant, a l’animació més original i a la falla que tinga més participants de la comissió infantil totes elles amb premi de 500€.

A aquest gran esdeveniment esportiu també va acudir la Fallera Major de València, Marina Civera Moreno, que va afirmar estar molt orgullosa que les falles participen el màxim possible en els esdeveniments que s’organitzen a la nostra ciutat. A això va afegir l’orgull que també assega per la seua ciutat, València i tot el treball realitzat per a avançar socialment, en aquest cas en el context esportiu.

Les falles que van aconseguir el premi el passat exercici, Marató de València Trinidad Alfonso, van ser les següents:

Falla amb l’animació més enèrgica: Falla Bilbao-Maximiliano Thous

Falla amb l’animació més original: Falla Ramiro de Maeztu – Humanista Furió

Falla amb més persones animant: Falla Pintor Pascual Capuz – Fontanars dels Alforins

Falla amb més participació de la comissió infantil: Falla Maestro Bellver – Mariano Rivera

 

Pepe García: “Cada any les comissions falleres es superen”