La Falla de l’Ajuntament de València ha caigut del camió en el que estava sent traslladada de camí a la plaça consistorial. La falla gran que té com a lema “Açò també passarà” havia eixit de la Ciutat de l’Artista Faller aquest matí per a començar el seu trasllat a l’Ajuntament i començar així a prendre forma.

No obstant això, per causes que es desconeixen, una part d’aquesta ha caigut del camió quan circulava per l’Avinguda Peset Aleixandre.

Les peces de la Falla municipal després de la seua caiguda en l’avinguda Peset Aleixandre.

Tal com pot veure’s en els vídeos, les peces han envaït els carrils de circulació que han sigut tallats al trànsit per a procedir a la seua retirada amb ajuda d’una grua.

Passades les 11.30 hores, les peces han tornat a col·locar-se en el camió per a prosseguir el seu camí. Aquesta vegada una desena de motos de la Policia Local han escortat el monument per a evitar l’acostament d’altres vehicles a la Falla.

Aquest desplegament ha provocat importants retencions en la Gran Via i no ha sigut fins a prop de les 12.15 hores quan les peces han arribat a la Plaça de l’Ajuntament.

S’espera que els danys puguen ser reparats pels artistes fallers durant la plantà de la Falla. Aquesta tindrà lloc el pròxim diumenge 8 de març coincidint amb el Dia de la Dona.

Cal recordar que aquestes eren les primeres peces que havien eixit de la Ciutat de l’Artista Faller lloc que no serà fins a la matinada del dia 5 quan comence el trasllat de les Falles d’Especial com la Plaça del Pilar o Convent Jerusalem.

Diseño de la Falla del Ayuntamiento de Valencia.
Disseny de la Falla de l’Ajuntament de València.

Així és la Falla municipal de 2020

Dissenyada per Ecsif i realitzada pels artistes fallers José Ramón Espuig i Manolo Martín, la falla té com a figura central una dona jove que està asseguda i meditant. Aquesta figura partirà des del sòl, sense cadafal, i girarà 360 graus durant les 24 hores del dia.

Les escenes no estaran en els baixos de la falla, ja que ocuparan l’espai públic. Així hi haurà dos coloms damunt d’un semàfor i hi haurà un ós polar dins de la font de la plaça de l’Ajuntament, entre altres.