Alberto Fabra, Ricardo Costa i Gerardo Camps compareixen en la comissió de Fira València

Les Corts Valencianes investiguen els sobrecostos d'1.000 milions d'euros suposadament derivats de les obres d'ampliació del recinte firal.

Continua el treball en la comissió de recerca de Fira València amb l’objectiu d’esclarir els sobrecostos de més d’1.000 milions d’euros de l’ampliació del recinte firal situat a Paterna així com els suposats usos de la institució per part del Partit Popular per a interessos propis.

Hui Les Corts Valencianes contarará amb les declaracions de l’expresident de la Generalitat Alberto Fabra (PP), l’ex secretari general del PPCV Ricardo Costa i l’exconseller d’Economia Gerardo Camps.

Costa ha sigut el primer a ser citat en la comissió que ha arrancat a les 10:30 hores d’este matí on ha assenyalat que ell no va participar en l’organització del congrés nacional que el grup popular va celebrar en 2008 en Fira València. L’ex secretari general del PPCV ha explicat que un any després el tresorer del PP, Luis Bárcenas, va contactar amb ell per a comentar-li que existia “un compromís” de Francisco Camps d’assumir les despeses de l’acte que s’havia celebrat a València al que Costa va declarar que ell no tenia capacitat de realitzar aqueixos pagaments.

Una vegada acabe el torn de Costa, sobre les 12:30 hores s’espera que Alberto Fabra siga el segon a comparèixer davant la comissió, mentre que a les 16:30 hores serà el torn de Gerardo Camps.

A més de la cita de hui, la comissió explicarà el 10 de maig amb la compareixença del director general de l’Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca, i es fixarà altres dies per a les intervencions de José Luis Ábalos (PSPV), l’exportavoz del PSPV en Les Corts Cristina Moreno i l’expresident de Fira València Alberto Catalá.