Les exportacions de vi de la Comunitat Valenciana han crescut un 4,5 per cent durant el primer semestre de l’any amb Xina com a principal comprador, a més de produir-se un auge en la demanda del cava de Requena pel seu segell de qualitat.

Així ho ha indicat el secretari autonòmic d’Agricultura, Francisco Rodríguez, després de la inauguració de la Fira Requenense del Vi, Ferevin 2017.

Referent a açò, ha afegit que amb l’ajuda de la Conselleria s’estan intensificant accions de promoció en els mercats extra comunitaris. No obstant açò, ha indicat que les activitats dirigides a la promoció dels vins valencians cobren cada vegada un major protagonisme, especialment en les produccions locals i més respectuoses amb el medi ambient.

Concretament, durant el citat període, les exportacions de vi valencià han crescut amb un import proper als 93 milions d’euros. Encara que Xina s’ha convertit en el principal consumidor de vi valencià, li segueixen altres mercats. França i Alemanya. Rússia i Estats Units són la quarta i la cinquena destinació de les vendes a l’exterior.

Així mateix, ha indicat que des de la Conselleria també es treballa en l’àrea de recerca, a través de l’IVIA, per a aconseguir vinyes més resistents a les plagues i les malalties, i que s’adapten al canvi climàtic.

A més, el secretari autonòmic d’Agricultura ha assegurat que l’oferta enoturística de cellers i cooperatives s’ha revelat com una eina de màrqueting molt vàlida per a difondre la cultura del vi i la seua vinculació al territori, que permet a més dinamitzar sectors lligats entre si com l’hostaleria o la gastronomia i fixar població en el territori.