Premiados en la gala Guía Michelín España y Portugal 2020
Premiats a la gala Guía Michelín España y Portugal 2020 / Foto Guía Michelín

La gastronomia valenciana està d’enhorabona. Ahir se celebrava el 110 aniversari de la gala “Guía Michelín España y Portugal 2020”. Una gala on tres estrelles Michelín van arribar a la Comunitat Valenciana, sumant així el reconeixement de 21 estrelles en tota la comunitat.

Begoña Rodrigo del restaurant La Salita i el restaurant Tula de Xàbia, amb Borja Susilla i Clara Puig al capdavant, van obtenir la seua primera estrella Michelín. Mentre que Quique Dacosta va rebre la seua segona estrella Michelín pel seu restaurant El Poblet.

La cuinera valenciana va passar fa uns dies pels micròfons del programa La Graella de Radio Siete on va fer balanç positiu d’este 2019 que està a punt d’acabar i ahir, de nou, es va tornar a reconéixer aquest bon any que està tenint.

Begoña Rodrigo en el programa La Graella de Radio Siete
Begoña Rodrigo en el programa La Graella de Radio Siete

Un reconeixement que, Dacosta va voler remarcar que este premi anava dirigit al seu cap de cuina Lluís Valls i a tot l’equip.

La segona estrella que li van atorgar a Dacosta per El Poblet, convertint-se així en el segon restaurant de València amb dos distincions, després que Ricard Camarena l’obtinguera l’any passat pel seu restaurant Bombas Gens.

Uns guardons que mantenen així el fort creixement que està tenint la cuina valenciana, destacant la província d’Alacant com a la més guardonada i Xàbia el municipi amb més reconeixements als seus restaurants.

Una gala amb protagonisme valencià

En àmbit nacional, el gran protagonista va ser el restaurant Cenador de Amós del municipi Villaverde Pontones (Cantàbria) que va obtenir la seua tercera estrella Michelín. A més, el restaurant de Dènia “Quique Dacosta Restaurante” manté les seues tres distincions, convertint-se així en un dels restaurants gastronòmics més reconeguts dins de l’àmbito nacional.

Per primera vegada, esta gala va otorgar el reconeixement del Premi a la Sostenibilitat que va rebre Ángel León, que compta amb tres distincions en Aponiente i una en Alevante.

El director de la Guía Michelín España y Portugal, José Vallés, va remarcar la gran consolidació que està tenint la cuina valenciana.

Una gala que va transcórrer en la reconeguda Guia Roja celebrada en el Teatro Lope de Vega en Sevilla i que va ser presentada per la valenciana Nuria Roca.