Estañ

El síndic de Podem en Els Corts Valencianes, Antonio Estañ, va passar per 7 Televalencia i va comentar algun dels temes de l’actualitat política. Va confessar sentir-se “moderadament satisfet” amb els actuals Pressupostos, que seguirà vigilant al Consell molt d’a prop i va aprofitar per a demanar la dimissió de Camps del CJC, perquè ell considera que aquesta molt implicat en la trama Gürtel.

– Què opina Podem sobre el judici amb trama ‘Gürtel’ que s’està celebrant aquests dies i que afecta a un gran nombre de ex alts càrrecs del PP valencià?

Aquest judici suposa el judici a tota una època en la qual el PP manava a la Comunitat i que posa de manifest que el partit ha funcionat com una pantalla a l’hora de saquejar diners públics. Ara els que es consideraven “amiguitos del alma” estan tractant de salvar.

La causa també posa el focus en el expresident Camps que no entenem com, després de tot el que s’està escoltant en la sala judicial, segueix cobrant diners de les institucions valencianes des del Consell Jurídic Consultiu. El que li demanem des de Podem és que dimitisca.

– Queda poc més d’un any perquè finalitze l’actual legislatura per a un Consell del que vostès formen part ja que van signar el ‘Pacte del Botànic’. Quin seria el balanç de Podem?

El que esperem d’enguany i poc que queda, és buidar el dubte de si aquest govern ha sigut capaç d’implantar un model nou de gestió ja que sí han pogut parar el del Partit Popular. És cert que encara queden reptes molt importants sobretot amb tot el que té a veure en l’àmbit de l’economia o de la precarietat de l’ocupació de la Comunitat. Els serveis públics també mereixen una atenció especial com les llistes d’espera en la Sanitat, els barracons en centre educatius que segueixen sent una de les grans promeses i en aqueix sentit, el paper de **Podem, serà el de seguir pressionant i baixant, a voltes, al Consell a la terra i estar a l’altura de les expectatives dels ciutadans.

– Estan més contents amb els Pressupostos?

Nosaltres manifestem la importància dels anteriors pressupostos, ja que eren els que s’executaven de manera completa, perquè el que no estava reflectit en ells, difícilment es podria realitzar. Hem insistit molt en la qüestió de l’Habitatge, ja que per la sabuda de preus i per la falta d’habitatge públic ens sembla una qüestió central. Però és veritat que ,malgrat tot, estem moderadament satisfets perquè s’ha avançat en moltes propostes. Unes altres com la Taxa turística o la millor gestió dels residus podria millorar-se i per açò hem de seguir treballant perquè s’executen i perquè la ciutadania sàpia de què van aqueixos temes en qüestió. El que també anem a vigilar són les modificacions, ja siga perquè ho decideix el Consell o perquè ho decideix Montoro i que els pressupostos de 2019 siguen millors.

-Quins són els reptes de futur per a Podem?

El repte fonamental és el municipal perquè volem seguir consolidant el canvi que es va iniciar en alguns Ajuntaments en les últimes eleccions locals i tenir presència en la majoria del territori valencià. També anem a posar l’accent a situar els temes que nosaltres creiem que són importants, en primera línia perquè els ciutadans els coneguen. Aquestes van a ser les principals vies d’acció de Podem.