armas

Agents de la Policia Nacional han detingut en una localitat valenciana a una dona de 44 anys, d’origen espanyol, com a presumpta autora d’un delicte d’estafa i d’usurpació d’identitat.

La sospitosa, directora d’una residència d’ancians, hauria realitzat transferències des del compte d’un dels interns del centre, així com sol·licitat un préstec a nom d’aquest, tot això sense el consentiment de la víctima.

Les investigacions es van iniciar en tenir coneixement la Policia Nacional que dues persones d’avançada edat havien desaparegut d’una residència de la Comunitat Valenciana, al no trobar-les els seus familiars quan van anar a visitar-les, i al principi no donar-los raó de les mateixes per part del personal de la residència.

Els agents van localitzar a les dues persones i van esbrinar que es trobaven en bon estat de salut i en un habitatge, propietat de la directora del centre, on haurien sigut traslladades, estant assistides en el citat domicili per personal de la pròpia residència.

Els agents van comprovar que una d’aquestes persones d’avançada edat podria haver sigut víctima d’una estafa i usurpació d’identitat, després de detectar-se des del seu compte bancari transferències realitzades en un període de deu mesos, per un import superior a 57.000 euros, així com la sol·licitud d’un préstec de 12.000 euros al seu nom, desconeixent l’afectat com s’havien efectuat aquests moviments.

Després de realitzar les investigacions oportunes, els policies van esbrinar que la directora del centre on estava intern l’ancià hauria realitzat aquestes transferències i sol·licitat el préstec, tot això sense haver rebut pel que sembla autorització de la víctima.

Els diners transferits anava destinat a un compte el titular del qual presumptament seria el fill de la directora, qui figurava en l’empresa propietària de la residència com a administrador.

La detinguda, amb antecedents policials, ha sigut posada en llibertat després de ser sentida en declaració, no sense abans advertir-li de la seua obligació de comparèixer davant l’autoritat judicial quan fóra requerida per a això.