deporte al aire libre

Comença gener i arranca l’operació Bikini, és temps de fer desaparéixer els quilos de més de nadal, però no vols gastar-te diners en cap gimnàs i eres dels quals prefereix practicar esport a l’aire lliure.

Gràcies al bon clima amb el qual compta la ciutat de València durant tot l’any ,és possible practicar quasi qualsevol esport a l’aire lliure: eixir a córrer, caminar, patinar o muntar amb bicicleta , fer flexions i abdominals…

Entre els molts beneficis de realitzar gimnàstica i esport a l’aire lliure està l’aportació de vitamina D que proporciona el sol, a més de que ajuda a alliberar l’estrés acumulat, facilita l’optimisme, millora el somni i permet socialitzar, la qual cosa també ajuda en la motivació. Tot això és de gran ajuda per a millorar i mantindre un bon estat de salut, tant física com mental.

Molts parcs i jardins de la ciutat disposen d’espais dotats amb les infraestructures necessàries per a la seua practica: camps de futbol, de bàsquet, carrils bici i de fúting…i zones amb màquines per a exercitar els diferents músculs, per a exercitar les cames, els braços, el maluc, fins i tot amb aparells per a pedalar, com els Jardins del Riu Túria.

Quasi tots aquests gimnasos estan situats al costat o molt prop de les zones de jocs infantils, per la qual cosa resulten ideals per a localitzar-los i acostar-se fins ells en família.

D’altra banda, les platges són una altra lloc on poder realitzar esport a l’aire lliure. A més de nadar o caminar, és possible la pràctica d’esport i gimnàstica, amb zones habilitades per al joc esportiu; voleibol de platja, futbol platja, bàsquet, etc.

Recomanacions per a practicar esport a l´aire lliure

  • Si mai has practicat esport o gimnàstica o aquestes en baixa forma, convé començar de manera gradual.
  • Utilitzar roba i calçat còmode.
  • Evitar les hores centrals del dia en les quals la radiació solar és major.
  • Portar sempre protecció solar, a l’estiu i a l’hivern, encara que el dia aparega ennuvolat.
  • Hidratar-se, abans, durant i després de l’exercici. València compta amb moltes fonts on poder refrescar-se i beure aigua.

Aquests gimnasos a l’aire lliure estan oberts i a la disposició de l’usuari les 24 hores del dia els 365 dies de l’any de manera gratuïta, perquè cadascú adapte l’activitat a les seues necessitats; d’intensitat, d’esforç, de duració, d’horari segons la seua disponibilitat i objectius.