Running Valencia
Pareja practicando running en las calles de Valencia Foto: Pinterest

València és la ciutat del Running i no per casualitat, la capital del Túria acaba d’estrenar la seua plaça dedicada a la marató i en ella trobaràs nombrosos espais on poder practicar aquest esport.

Si vius en ella, o la visitaràs, i t’estàs preparant per a la Marató de demà, et recomanem els millors llocs on poder tirar-se unes carreres:

Running per el Jardí del Turia
Corredor pel circuit 5 k del Riu Túria Foto: Valencia ciudad del running

És un dels llocs més triats i concorreguts pels “runners”, ja que es troba en ple centre de la ciutat.  El recorregut aproximat són 17 quilòmetres, anada i volta de terra compactada, que concorren des de la Ciutat de les Arts i les Ciències fins al Parc de Capçalera.  A més compta amb un circuit homologat per la Reial Federació Espanyola d’Atletisme de 5 km.

Ruta Marítima
Persones corrent per la base de la Marina de Valencia Foto: Tripadvisor

El recorregut aproximat són uns 6 km entre anada i volta que concorren des de la zona de l’espigó nord fins als anomenats embulls del port. Però si el que prefereixes és córrer per l’arena, la platja de la Malvarrossa, compta amb uns 4 km d’extensió que també  et permetran entrenar.

Running per el Parc Fluvial
Runners creuant el parc fluvial del Túria Foto: Rutas Running 2.0

Amb una extensió d’uns 60 km d’anada i volta aquest traçat, és el lloc triat pels corredors que s’estan preparant la Marató, per a poder entrenar els anomenats “llargs”. El recorregut comença després de creuar el Parc de Capçalera i s’estén fins a la localitat valenciana de Villamarxant.

Running per les Rondes Nord i Sud

El recorregut de la Ronda Nord i la Ronda Sud suma al voltant de 15 km. La Ronda Nord recorre des de la Universitat Politècnica fins al barri de Benicalap; i la Ronda Sud la des de la Ciutat de les Arts i les Ciències fins al Pont del 9 d´octubre. El recorregut està caracteritzat per vorera ampla i alguns carrils bici.