Una escuela de verano cierra temporalmente tras confirmar un brote de coronavirus
Varios menores de la Escuela de Verano de Buñol juegan con la pelota.

Adéu a l’Escola d’Estiu de Bunyol, almenys temporalment. L’Ajuntament de la localitat valenciana ha decidit “suspendre momentàniament” l’activitat educativa estival. Aquesta es venia desenvolupant des del passat 28 de juny amb normalitat. No obstant això, l’escola ha detectat diversos positius de coronavirus i ha sigut Salut Pública qui ha recomanat el seu tancament provisional.

Tal com ha explicat el regidor d’Educació, Carles Xerri, l’Escola d’Estiu s’havia dividit enguany en dos centres: en el col·legi Sant Lluís i en Cervantes. En el primer es van detectar durant el cap de setmana fins a quatre positius. Segons Xerri, atès que aquesta xifra ja es considera “brot”, es va optar per suspendre l’activitat.

Aquesta setmana, la suspensió s’ha fet extensiva als grups del Col·legi Cervantes. No obstant això, no s’han detectat casos entre els menors d’aquest centre. L’objectiu de la mesura cautelar és prevenir davant la incidència elevada que existeix a Bunyol. Xerri ha explicat que “prefereixen prendre aquesta decisió per prevenció ja que per la pròpia característica de l’activitat que fa més complex controlar la distància de seguretat”.

L’àrea d’Educació de Bunyol ha estat en tot moment en contacte amb els pares i mares de l’alumnat. Tots ells han sigut informats de la situació i de les decisions preses prevalent sempre la salut de les persones per damunt de qualsevol altra consideració, com ha apuntat Xerri.

Des del consistori no descarten que l’Escola d’Estiu es puga reprendre en pròximes dates. Tot dependrà de si la situació sanitària remitent i es pot dur a terme amb totes les garanties de seguretat.