Arriba la calor, l’època de platja i també el treball. Si per alguna cosa es caracteritza el període estival és per l’augment d’ocupació i és que en plens mesos de rebaixes i turisme el boom del sector serveis dispara les contractacions.

Segons l’últim informe d’Adecco, la Comunitat Valenciana és la tercera regió d’Espanya que més ocupació genera a l’estiu. Són més de 150.000 contractes els que se signen aquests dies i enguany amb una novetat. Malgrat les xifres, els sindicats auguren una baixada de l’atur al setembre i és que asseguren que l’estiu és una època de contractes temporals i de major precarietat laboral.

Però la situació laboral de València sona a paradís si es compara amb el cas d’Holanda, allí la precarietat laboral arriba a l’extrem. Molts espanyols denuncien una explotació legalitzada i és que hi ha casos on els treballadors reben nòmines en les que deuen diners per descomptar del seu sou extres com el lloguer d’habitatge, l’assegurança mèdica o l’abonament transporte.

Encara que caldrà esperar que acabe l’estiu per a conèixer quants d’eixos contractes temporals es convertiran en indefinits, des d’Adecco llancen un missatge d’ànim en assegurar que molts casos sí que seran un pont d’incorporació a les empreses.