La subvariante d’Ómicron, BA.2, ja ha arribat a Europa. Aquesta mutació, coneguda també com Ómicron Sigil·losa, sembla presentar major transmissibilitat que la variant Ómicron original. Aquests contagis per Ómicron ja han disparat la incidència a tot el món a causa de la seua alta transmissibilitat respecte a altres variants com la Delta.
Així, la gran transmissió d’aquesta variant ha provocat el sorgiment de noves mutacions perquè el virus està més actiu. Aquesta nova subvariante, la BA.2, va ser seqüenciada per primera veure a la Xina encara que se sospita que el seu origen pot estar a l’Índia.
L’ÓMICRON SIGIL·LOSA JA S’HA DETECTAT EN 35 PAÏSOS
Aquesta mutació ja ha sigut detectada en 35 països, entre els quals es troben Dinamarca, Regne Unit, Suècia, Singapur, Austràlia, el Canadà i Israel.
Per tant, l’Agència de Seguretat Sanitària ja està investigant aquests casos. No obstant això, de moment no se sap massa sobre aquest subtipus perquè encara és molt prompte.
Ara com ara se sospita que la subvariant BA.2 gaudeix d’una altíssima taxa de transmissibilitat, a causa de la vertiginosa velocitat amb la qual s’ha propagat. A més, a Dinamarca, aquesta nova mutació ja suposa el 35% dels nous contagis registrats en els últims deu dies.
Mentrestant, el Regne Unit presenta una taxa de contagis molt més baixa d’aquesta nova subvariante pel que es creu que les vacunes són efectives davant aquest nou subtipus. Això també succeeix a Dinamarca, on no s’ha detectat un major risc d’hospitalització de pacients amb Ómicron Sigil·losa.
MÉS DIFÍCIL DE DETECTAR EN LES PCR
La BA.2 se la coneix com a «sigil·losa» pel fet de la peculiaritat de la seua mutació. Aquest subtipus té una alteració del gen S, que és el que permet detectar a Ómicron en un test PCR, segons ha revelat Euronews.
Així, l’Ómicron BA.2 podria ser molt més difícil de seqüenciar en les proves PCR.