La Comunitat Valenciana se convierte en la zona COVID más peligrosa de España
Personal sanitario en el interior de un hospital. /

La variant Ómicron Silenciosa ja ha arribat a Espanya. Aquesta nova subvariant d’Ómicron s’ha detectat a Madrid, Catalunya i Balears amb cinc casos confirmats. De moment, sembla que es comporta pràcticament igual que l’Ómicron original encara que podria ser més contagiosa encara.

La també denominada Ómicron Sigil·losa, coneguda com BA.2, sembla que continua avançant amb prudència. Aquest nou subtipus ja s’ha estès per uns 40 països, com Dinamarca, Regne Unit o l’Índia. El seu nom es deu al fet que presenta unes mutacions que dificulten la detecció del virus en les proves PCR.

LA COMUNITAT VALENCIANA, EN LA FASE D’ALTIPLÀ D’ÓMICRON

D’altra banda, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat que Espanya podria haver “doblegat la corba” de la sisena ona. “Les dades de baixada es van consolidant dia a dia”, ha afirmat, encara que ha insistit a “ser prudents”.

En la mateixa línia nacional estaria la Comunitat Valenciana. Segons va avançar la consellera de SanitatAna Barceló, després de la Interdepartamental, l’autonomia hauria entrat ja en “fase altiplà” d’Ómicron. Aquesta etapa suposa una estabilització de la sisena ona amb un nombre de contagis i hospitalitzacions estable.

El pròxim pas arribaria a la fi d’aquesta setmana o la pròxima. A partir de llavors podria confirmar-se que la Comunitat “entra en la línia descendent” de transmissió. Malgrat això, Barceló va explicar que aquest descens “probablement no serà al mateix ritme que pugem”.

Tal com va assenyalar, tota l’evolució de la pandèmia depèn de l’índex reproductiu. Aquest índex és el nombre mitjà de persones a les quals cada infectat pot contagiar. Segons mantizó, l’índex reproductiu amb Ómicron ha arribat a estar en 1,9. No obstant això, en els últims quatre dies la xifra ja ha caigut per davall del punt.