Amb ganes de començar a treballar. Aquest és el principal desig del portaveu de Ciutadans en les Corts Valencianes en la seua nova etapa com síndic.

Després de les eleccions municipals Toni Cantó qualificava de positius els resultats obtinguts pel seu partit en les eleccions en la Comunitat Valenciana.

La formació taronja ha passat de 222 regidors en 2015 a 313 després dels comicis del 26 de maig (26M).

El síndic de Ciutadans ens concedeix una entrevista al digital 7 Televalència.

Toni Cantó en el plató de Ágora

– Com van les coses en les Corts Valencianes?

Bé. Desitjant treballar ja, superant alguns obstacles previs que hi havia amb tot aquest treball en Les Corts i volent començar a fer propostes i a criticar al tripartit valencià que està començant amb molt mal peu.

– Comencem amb aqueixa data d’investidura. Sembla que podria ser el dia 12 i, en aqueix cas, el diumenge 16 es consolidarien Les Corts. Com és la valoració que fa Toni Cantó sobre aquest tema?

Supose que al senyor Puig li hauria de fer molta il·lusió anar aqueix dia, però crec que hauria d’entendre que per conciliació als treballadors de Les Corts i als periodistes no els està fent un grandíssim favor. Jo hauria preferit que ho férem en un dia laboral, però en fi, és el que hi ha, decideixen ells.

La imagen puede contener: una persona, noche e interior
Toni Cantó en el Pleno del Congreso

– Amb dificultats arranca aquesta legislatura en Les Corts Valencianes. Amb cert bloqueig ens atreviríem a dir. Senyor Cantó, què està passant?

Sí, perquè el que és la negociació prèvia dels espais on podem fer el nostre treball, o fins i tot la que ve ara amb l’espai que ocuparem en l’hemicicle està sent molt complicada, sobretot pel bloqueig de Podemos. Pense que Podemos s’està comportant com un xiquet malcriat. És conscient que té importància, considere que molt de menor del que ells creuen i que, fins ara, ha estat paralitzant l’inici del treball.

– Per què exigeix tant Podemos?

Al meu parer estan sobreactuando i fent molt soroll parell que se’ls faça cas. No són conscients encara en quin lloc els ha enviat els ciutadans de la Comunitat. Crec que estan intentant impressionar i pressionar molt al govern del tripartit. A mi el que em preocupa és que el tripartit estiga multiplicant el nombre de Conselleries, que això ho pagarem tots per a poder donar lloc als socis d’aqueix tripartito. M’inquieta que tornen a fer el que van fer en l’anterior, que en cada Conselleria hi haja gent dels tres partits multiplicant els problemes que ja vam tenir en la legislatura anterior.

– Quina valoració realitza Toni Cantó després del resultat d’aquestes eleccions autonòmiques?

Un sempre vol tenir més. M’hauria encantat poder haver avançat al Partit Popular i em vaig quedar a un diputat d’aconseguir-lo. Però estic molt satisfet amb el resultat que vaig obtenir per a les autonòmiques i, per descomptat, tornarem a estudiar què podem fer per a millorar i donar-li una millor oferta als valencians quant a equip i quant a programa, i treballant perquè confien en nosaltres. La valoració és molt bona, ocupem el lideratge de l’oposició en les Corts davant un Partit Popular que està en caiguda lliure i una pujada nostra de 13 a 18 diputats.


– Quatre anys de diputat nacional, trobarà a faltar aqueix tipus de política?

Sí, el Congrés dels Diputats en un lloc meravellós per a estar, és un lloc especial i qualsevol que ha estat ací ho entén. Però estic tremendament il·lusionat amb dues coses: primer haver tornat a la meua ciutat, tornar a viure a València, i en segon amb l’oportunitat d’estar liderant un grup parlamentari que, a més, és molt bo. Estic convençut que farem un grandíssim treball amb un objectiu posat: dins de quatre anys estar governant.