A València existeix una cultura gastronòmica única: la cultura de l’esmorzar. Els valencians i valencianes gaudeixen d’aqueix menjar tan especial, especialment acompanyats, en la qual no falten els tradicionals “cacaus“, els “tramussos”, unes bones olives i com no, el refresc, la cervesa o el bon vi amb gasosa i per a acabar no pot faltar el tradicional cigaló “cremaet”.

7 Televalencia et mostra els entrepans més demandats pels valencians i valencianes a l’hora d´esmorzar:

La Brascada
Imatge de la brascada, entrepa típic en l ´esmorzar Imatge: Recetas de comida casera

Aquest entrepà fet a base de carn de vedella, ceba fregida i pernil serrà a la planxa, és tota una tradició en els restaurants i bars de la ciutat. Encara que existeixen algunes variants amb o sense maionesa, amb mantega…sempre la vedella i el pernil són els protagonistes d’aquest mos tan apetitós.

L´Almussafes
Imatge de l´Almussafes Foto: Recetas de cocina caseras

Aquest entrepà compost de sobrassada, formatge i ceba fregida, és tot un clàssic a la ciutat, l’entrepà deu el seu nom a la localitat on conten que va nàixer aquesta delícia.

El blanc i negre

El Blanc i Negre és un dels entrepans típics de la Comunitat Valenciana​ Es diu així perquè els seus ingredients principals són dues varietats de embotit: la llonganissa (el blanc) i la botifarra (el negre). Aquest manjar inclou varietats com les creïlles, o el all i oli.

Carn de caball amb alls tendres

Aquest entrepà és un altre dels clàssics dels bars i restaurants on se serveixen els esmorzars, si t’agrada la carn de cavall, no pots perdre-te-la acompanyada d‘alls tendres i unes creïlles al pobra.

Sepia 

Aquest entrepà menys carnívor també és un dels preferits pels valencians i valencianes, especialment en els poblats marítims. El secret una sépia tendra amb un bon picadillo o en defecte d’això la variant amb maionesa.