almuerzo

València és la ciutat de l’esmorzaret i això salta a la vista qualsevol dia de la setmana. El rellotge marca les 10 del matí i comença la peregrinació: com a bons feligresos, onades de valencians i valencianes assalten a mitjan matí les terrasses i els interiors dels nostres bars i restaurants per a reposar unes forces que comencen a minvar.

Tant dóna si eres estudiant, treballador o jubilat… l’hora de l’esmorzar abraça a tots per igual. Per això, en 7TeleValencia hem decidit ajudar-te a traure el màxim profit de costum tan valencià i et recomanem els 5 millors bars de la ciutat per a devorar un bon esmorzar:

1. La Pascuala

Quasi no necessita introducció. Aquest temple de la gastronomia valenciana porta quasi 100 anys amenitzant els matins als nostres paladars amb una fórmula tan senzilla com efectiva: l’entrepà, com més gran, millor.

El seu secret? Cap: bons aliments a un preu assumible per a tot tipus de butxaques. La seua proximitat amb la platja també exerceix un paper importantíssim en la seua enorme popularitat. Tant en el seu vell local del carrer Eugenia Viñas com en el nou del carrer Dr. Lluch, el mar es fusiona amb l’encant del barri del Cabanyal per a oferir una de les experiències més autèntiques de tota la nostra ciutat.

La Pascuala és un reducte de la taverna de tota la vida que resisteix amb feresa quasi numantina la hipsterització de l’hostaleria. Els seus enormes entrepans de carn de cavall pot ser que no siguen la millor opció per a adornar el feed del teu compte d’Instagram, però no et mentim si diem que no t’acordaràs ni que tens compte d’Instagram mentre ho enguls. La bellesa és subjectiva i es troba a l’interior… del teu estómac.

2. Bar Alhambra

Situat en el barri de Arrancapins, a escassos 5 minuts de l’estació d’Àngel Guimerà, aquest emblemàtic local deu la seua fama a la truita. Creïlla, ceba, faves, espàrrecs… res se li resisteix a Benito, amo del local, que cada dia cuina entorn d’uns 15kg de truita que rares vegades sobreviuen al matí. Si eres amant del plat patri per excel·lència, aquest sens dubte és el teu lloc.

Avís a esmorzants: les dimensions del local són alguna cosa reduïdes i la demanda de truites cada matí és molt alta, així que et recomanem ser pacient mentre esperes -cervesa en mà, per descomptat- al fet que isca el teu entrepà.

L’única pega que li posem: que només obri de dilluns a divendres.

3. Central Bar
Un esmorzar d’Estrella michelín? En ple Comprat Central? Espera’m que vaig corrent! El galardonat  xef valencià Ricard Camarena acosta la seua cuina al cor de València amb una proposta a mig camí entre l’alta cuina i el bar de tota la vida. Amb la filosofia del “quilòmetre 0” per bandera, aquest particular local adquireix la gran majoria dels seus productes dels establiments que ho envolten dins del mercat.

Com és d’esperar, el cost d’un esmorzar d’alta volada en el Central Bar és superior al que solem estar habituats. No obstant això, pensem que val la pena pagar aqueix extra per la qualitat dels productes servits i l’emplaçament en si: ni més ni menys que el mercat modernista més gran d’Europa. Un dia és un dia. O dos, o tres…

4. La Pèrgola
Tot bon valencià ha de passar-se almenys una vegada a esmorzar per aquest singular espai al principi del passeig de l’Albereda. Segons apunta dolcecity.com, el seu ‘Bombó’ és el millor entrepà de tota València i nosaltres, sense ser tan rotunds, estem d’acord que s’ha de trobar mínim entre els 5 més destacats: aquesta meravellosa combinació de llom, xampinyons, formatge, salsa verda i maionesa és autèntic patrimoni de la nostra ciutat.
Però això no és tot: tot esmorzaret en condicions en La Pèrgola ha d’anar acompanyat per la seua ensalada russa, reconeguda també per molts com una de les millors la ciutat.

5. La Bernarda

Potser l’establiment amb menys tradició dels cinc, La Bernarda no obstant això s’ha erigit com un autèntic tòtem de l’esmorzaret de nova era. Situat en la plaça de Tapinería, a escassos dos minuts del Micalet, La Bernarda abandera el concepte de “large esmorzaret”. Així és com han decidit els seus amos, Raquel i José, rebatejar nostra tan arrelada tradició, que congrega cada matí a treballadors de la zona que s’escapen a provar els seus entrepans. Aquests es poden degustar en tres grandàries diferents: quart, mitjà o barra sencera, i estan per a xuplar-se els dits.

Los cinco mejores brunch que no te puedes perder en Valencia