Com ha d’entrenar un corredor per a disputar la Marató?

Per a un esportista que vaja a disputar una marató per primera vegada ha d'entrenar a consciència i marcar-se l'objectiu a un any vista com a mínim.

64

El pròxim 19 de novembre València celebra la seua gran marató. Una de les proves esportives més dures en el calendari local i que la disputaran quasi 20.000 corredors entre professionals i amateurs. Els més competitius porten mesos entrenant per a superar esta carrera de més de 42 quilòmetres i que recorrerà gran part de la ciutat.

Per a un esportista que vaja a disputar una marató per primera vegada ha d’entrenar a consciència i marcar-se l’objectiu a un any vista com a mínim. Durant eixe temps disputar proves més normals i més assequibles i que servisquen com a entrenament.

L’escalfament abans de començar a entrenar és d’allò més important però també ho és el descans. Parar un parell de dies durant la preparació perquè el nostre cos s’adapte a l’esforç al que ho estem sotmetent és alguna cosa que recomanen els experts.

Però una vegada ha arribat el dia de la marató es recomana estar relaxat i gaudir del moment. Quant al ritme, ens ho marcarà el nostre propi cos. Hem de passar-ho bé durant la carrera i quan sobrepassem la línia de meta, independentment de la marca que hàgem aconseguit, gaudir d’aqueix moment perquè hem aconseguit un objectiu i un repte. Però el treball no s’acaba el dia de la marató, la recuperació posterior ha de ser activa per a tornar als nostres nivells normals.