Las empresas podrían pagar a los empleados los gastos del teletrabajo

Diuen que el teletreball ha vingut per a quedar-se. No obstant això, la nova mesura que pretén impulsar el Ministeri de Treball podria fer que alguns empresaris es replantejaren la instauració d’aquesta forma d’ocupació.

En una entrevista publicada pel diari El Periódico de Catalunya, la ministra Yolanda Díaz ha declarat que el Govern ja treballa en una llei per a regular el teletreball. En ella es contempla un llistat de despeses per part dels treballadors que assumiran les empreses si la llei tira avant.

“Farem una llista que sí o sí que ha d’escometre l’empresari. És probable que vaja amb factures, per a parts proporcionals de subministraments, per exemple. En el model suís l’empresa paga una part del lloguer. Una altra part estarà subjecta a la negociació col·lectiva”.

Segons Díaz, l’objectiu és que el treball a distància no els “isca gratis” a les companyies. És a dir, que no siguen els empleats els qui carreguen amb tots els costos derivats de treballar des de casa. “Els treballadors durant la pandèmia han teletreballat, però han sufragat les despeses que no li són propis. El teletreball no li pot eixir gratis a les empreses”, ha declarat remarcant que és una qüestió de “justícia”.

TELETREBALL VOLUNTARI I AMB DRET A LA DESCONNEXIÓ

A més, la ministra ha explicat que el teletreball també ha de ser “voluntari” i realitzar-se des de “el lloc que trie el treballador”. A això se li suma que els empresaris han de respectar drets laborals com la desconnexió, el descans i la conciliació.

Sobre quan podria entrar en vigor aquesta nova llei, la ministra ha assenyalat que no li agrada donar terminis. “Dependrà dels informes que de manera preceptiva hem de desplegar”, ha explicat. No obstant això, Díaz ha resolt que la normativa “va avant”.