Una empresa con sede en Valencia devolverá el dinero de los ERTE al sufrir menos de lo esperado

El confinament, el tancament de locals i la baixa activitat econòmica han sigut tres factors clau en la crisi del coronavirus. Davant aquesta situació són milers les empreses que han hagut de recórrer als ERTE per a fer front a la pandèmia. No obstant això, algunes han admès experimentar un sofriment menor a l’esperat decidint retornar els diners dels Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació.

Ikea és una de les companyies que realitzarà aquesta devolució després d’haver tingut a 8.725 empleats espanyols en ERTE. A més, el gegant suec no solament pagarà al Govern d’Espanya, també farà el mateix en altres 8 països. Segons va publicar el Financial Times, els reembossaments es faran a Bèlgica, Croàcia, els Estats Units, Irlanda, Portugal, República Txeca, Romania i Sèrbia.

L’empresa de decoració i mobiliari va reincorporar a la totalitat de la plantilla d’Espanya el passat 25 de maig malgrat seguir amb les botigues tancades en gran part del país. En paraules de Petra Axdorff, directora general d’IKEA España, aquesta mesura es va prendre per a “cuidar” dels seus empleats.

“Amb aquesta situació necessitem més que mai als nostres treballadors. En aquest temps li hem fet un volt a aspectes que fins ara ens semblava impossible canviar. Hem demostrat que som capaços d’adaptar-nos i de trobar solucions noves i només gràcies a tots ells és possible”, va assenyalar.

UN ERTE AMB AJUDES

L’ERTE d’Ikea va presentar a més peculiaritats. Amb l’objectiu de “protegir als empleats i al negoci” es va crear un pla de mesures laborals. L’empresa sueca va assumir el compromís de no realitzar cap acomiadament. A més, va completar els sous fins a la pràctica totalitat per a evitar problemes en les famílies.

També es va treballar en un sistema de bestretes per a compensar hipotètics retards en el pagament de part del SEPE. A això es va sumar l’activació d’un sistema d’atenció personalitzada. Aquest es va destinar a tots aquells que tingueren dubtes o consultes relacionades amb l’ERTE.

Després d’això, Ikea va signar un acord d’adaptació de jornada dins de l’acord horari. Aquest va establir mesures com poder reduir la jornada temporalment sense reduir salari o adaptar els torns, entre altres mesures.  D’altra banda, l’empresa va anunciar que el període d’ERTE no afectarà les vacances anuals. Per tant, les vacances ja planificades i comunicades seran inamovibles excepte mutu acord entre les parts.