Emergencias activa la alerta por lluvias intensas en la Comunitat

La Direcció General de Protecció Civil i Emergències ha decretat l’alerta per pluges en la Comunitat Valenciana. D’acord amb les prediccions de la Agència Estatal de Meteorologia, l’est d’Espanya viurà hui un episodi de fortes precipitacions.

S’espera que les pluges que el dilluns van afectar a Catalunya i Aragó hui siguen encara més intenses. Al llarg de la jornada s’estendran per diversos punts de la Comunitat i Balears. No obstant això, el nord de València i la província de Castelló són els punts en els quals s’anuncien majors precipitacions.

Segons AEMET moltes d’aquestes precipitacions es produiran en forma de tempesta. Encara que en alguns punts es preveu que l’aigua acumulada siga de 20 mm per hora, al llarg del dia això podria pujar a 60 mm.

Amb aquest temporal de pluges ja s’afirma que la Comunitat ha viscut el període més humit del segle XXI. Encara que el mes de febrer va ser el més càlid des que hi ha registres, el 16 de març de 2020 es va trencar el règim sec i càlid. Aquest va donar pas a un temps molt plujós, fred i amb molt poques hores de sol que s’espera que finalitze avui (CONSULTA EL TEMPS).

Recomanacions davant  pluges intenses

  1. Si condueix disminuïsca la velocitat, extreme precaucions i no es detinga en zones on puga discórrer gran quantitat d’aigua.
  2. Procure circular preferentment per carreteres principals i autopistes.
  3. En cas de tempestes i pluges intenses, s’ha de tenir en compte el lloc on s’aparquen els vehicles. El ràpid ascens del nivell de les aigües pot danyar els vehicles aparcats sobre zones inundables i arrossegar-los.
  4. Si comença a ploure de manera torrencial, pense que existeix risc d’inundació.
  5. No travesse amb el seu vehicle ni a peu els trams inundats perquè desconeix el que pot haver-hi davall de l’aigua. Localitze els punts més alts de la zona i no intente salvar el seu automòbil en una inundació.
  6. Si es troba en el camp cal allunyar-se dels rius, torrents i zones baixes de vessants i pujols. Evite travessar guals inundats. Igualment, ha de dirigir-se als punts més alts de la zona.
  7. El difícil pronòstic de les tempestes aconsella mantenir-se informat en tot moment de la possible evolució.

Recomanacions davant el risc de tempestes

  1. El perill de les tempestes per a les persones es produeix, fonamentalment, en camp obert. No obstant això, en els nuclis urbans també hi ha perill de caiguda de llamps, per la qual cosa és convenient col·locar-se prop dels edificis per a protegir-se. En els habitatges s’aconsella evitar els corrents d’aire. Si va conduint, un vehicle tancat pot ser un bon refugi.
  2. Si la tempesta el sorprèn en el camp, evite córrer i romandre en llocs elevats, com els alts dels pujols, crestes o divisòries. No es refugie sota els arbres i allunye’s de filats i objectes metàl·lics.