AEMET activa dos alertas: así será el tiempo de este fin de semana

“Elsa”, una profunda i àmplia borrasca, situada en l’Atlàntic nord, conduirà fins al nostre país un flux intens d’aire humit i temperat de procedència atlàntica que afectarà tota la península des del dimecres fins al dissabte.

Aquesta situació donarà lloc a un temporal de pluja i vent en pràcticament tota la geografia espanyola, aconseguint l’àrea mediterrània durant la nit del dijous al divendres.

El vent serà un fenomen molt advers i generalitzat aquests dies; s’esperen ratxes molt fortes de vent de components sud i oest en totes les zones peninsulars aconseguint posteriorment l’àrea mediterrània. És molt probable que les ratxes de vent superen els 100 km/h de forma bastant generalitzada en la meitat oest i zona centre peninsular, i els 120 km/h en tots els sistemes muntanyencs.

El divendres estarem en pràcticament tota la Comunitat Valenciana en alerta taronja per forts vents que podrien aconseguir els 100 km per hora.

La borrasca Elsa porta associats diversos sistemes frontals molt actius que es desplaçaran d’oest a est per la Península amb pluges generalitzades, persistents i localment fortes en àmplies zones.

Les majors acumulacions al llarg de l’episodi, que amb alta probabilitat superaran els 100 mm, s’esperen en algunes zones de Galícia, meitat occidental del Sistema Central i sud d’Andalusia. Per contra, el Cantàbric oriental, vall de l’Ebre i àrea mediterrània són les zones on es preveuen menys abundants.

Donats les característiques de les masses d’aire que arribaran des de l’oest, la cota de neu estarà relativament alta durant tot l’episodi. Únicament s’esperen algunes nevades a partir del dijous a les muntanyes del nord de la Península, per damunt dels 1200 metres aproximadament.

El temporal provocarà també mal estat de la mar en les aigües costaneres, principalment a Galícia i el Golf de Cadis, zones en les quals l’altura significativa de l’onatge pot aconseguir els 5 metres. Ací en la Comunitat també estarem en alerta per aquest tipus de fenòmens.

És molt probable que al llarg del dissabte el temporal vaja amainant, reduint-se les precipitacions i la força del vent.