Los municipios valencianos donde más ha nevado y llovido
Nieve-Titaguas-7televalencia

La neu ha caigut sense parar fins a deixar molts municipis de l’interior de la Comunitat coberts per un mantell blanc. La borrasca no solament ha portat nevades, també fortes pluges. Coneix quins són els municipis valencians on més han baixat les temperatures.

La borrasca Filomena ha provocat que les temperatures descendisquen aconseguint rècords i temperatures sota 0. La primera setmana de gener ha sigut la més freda en els últims 50 anys. Les temperatures més baixes s’han registrat a l’interior de Castelló. En l’estació de Vilafranca s’han registrat -4,7 graus i a la Pobla de Benifassà s’han arribat fins als -4,3 graus. A la província de València, Ademús ha sigut el punt més fred amb -2,3 graus.

A més, a l’interior de València ha nevat en cota superior a 600 metres, segons les dades de l‘Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). A Utiel s’han acumulat 9.6 l/m2 des d’ahir. Això suposa una capa de neu de quasi 10 cm de grossària. També s’han registrat importants nevades a Titagües, Agres, Ademús, Alcoi i Bocairent

Fotografía de Titaguas nevado el 8 de enero
Nieve en Titaguas el 8 de enero / 7Televalencia

Els municipis on més ha plogut

A la Marina Alta i la Safor les precipitacions han sigut en forma de pluja. En aquesta zona la pluja ha superat els 50 l/m2 en l’episodi. Els municipis on més ha plogut són: Murla: 77.2 Vall de Laguar: 68.2 Pego: 66.8 Miramar: 66.6 Vilallonga: 61.6 Oliva: 56.7 l’Atzúbia: 56.4 Xàbia/Xàbia: 53.4, segons els anota l’AEMET

El temporal no cessa encara. Avui i demà, l’AEMET preveu grans acumulacions de neu, pluges i baixes de temperatures. Per això, ha declarat alerta màxima roja a l’interior de la Comunitat Valenciana.