Els cinc fars de la Comunitat que tot valencià hauria de visitar

Descobreix amb nosaltres algunes de les joies millor conservades de la costa valenciana

faros

Far de Cullera (València)

Pocs com aquest queden a la província de València. Construït l’any 1858, aquest far està situat en la punta aquest del Cap de Cullera. Reformat en més d’una ocasió, l’interior d’aquest edifici cònic (i icònic) no es pot visitar actualment malgrat haver estat habilitat per a això. A uns 40 minuts amb cotxe del centre de València, aquest far és una parada obligatòria per a turistes i locals.

faros

Far de Tabarca (Castelló)

Emplaçat en una localització inigualable en tota la Comunitat, aquest far construït l’any 1850 s’encarregava d’il·luminar als mariners que es trobaven en els illots rocosos confrontants. Aquesta construcció està considerada com un dels referents en la nostra comunitat de l’enginyeria del segle XIX.

faros

Far de Penyíscola (Castelló)

Els seus quasi 56 metres d’altura sobre el mar fan d’ell un dels llocs amb les vistes més privilegiades de tota la Comunitat. No obstant això, no està permès per a turistes visitar el seu interior, així que només ens queda contemplar la seua bellesa des de les proximitats, sota el castell del Papa Lluna. Localitzat en ple centre de la localitat, aquest far d’11 metres d’altura va ser inaugurat en 1899. Des de 1970 està en les seues condicions actuals i emet una llum blanca en grups de tres centellejos. De dia o de nit, veure aquest racó és fascinant.

faros

Far de la Nau (Alacant)

De nou, l’interior d’aquest far situat en el municipi alacantí de Xàbia no es pot visitar. No obstant això, el seu mirador ofereix unes vistes meravelloses al Penyal d’Ifach, el Cap d’Or o l’Illa del Descobridor. Com a curiositat, cal destacar que aquest edifici es troba en el punt més oriental de tota la Comunitat.

faros

Far de Punta de l’Albir (Alacant)

La construcció d’aquest edifici que vigila la costa contigua a la Serra Gelada data de 1863. Al costat del far es troba la torre Bombarda, torre vigia construïda en el segle XVII per a defensar-se dels pirates berberiscos i destruïda durant la guerra de la Independència. Obert de dimarts a diumenge de 10 a 13.30, és possible concertar visites guiades al seu interior trucant al telèfon 965 889 424. La seua llum encara està en funcionament.

faros