ELECCIONS 26-M l Així van votar els ciutadans a cada partit en les diferents zones de València

El vot a Compromís va ser especialment pronunciat en barris com Patraix o Benimaclet, mentres que zones adinerades com Pla del Real es van mantenir fidels a la dreta

Les eleccions del passat diumenge 26 de maig van servir per a estrènyer encara més la distància entre els blocs d’esquerra i dreta a València. Forces com Vox van irrompre amb certa força en el consistori (2 regidors) i unes altres com la coalició entre Podem i Esquerra Unida no van arribar a obtenir el 5% necessari per a aconseguir representació municipal. Algunes coses han canviat en la cambra local, però la veritat és que hi ha alguna cosa que sí que romandrà: Joan Ribó repetirà com a alcalde durant quatre anys més. La candidatura de Compromís va obtenir 10 regidors, que sumats als 7 de PSOE de Sandra Gómez arribarien a la majoria de 17 necessària per a constituir govern.

Com era d’esperar, la distribució de vots a les diferents forces municipals va ser molt dispar si la disseccionem per barris. La irrupció de Vox, per exemple, es va donar gràcies a la seua notable presència en barris com a l’Eixample o el Pla del Real (on va fregar el 10%); mentre que la consolidació de Compromís va aconseguir cimentar-se en bastions de l’esquerra com Patraix o Benimaclet, on la candidatura de Ribó va sobrepassar el 30% dels vots.

Els votants dels partits tradicionals es van mantenir fidels a les seues formacions en els seus barris històrics. Així, el PSOE va aconseguir sobrepassar el 30% en zones de classe treballadora com Pobles de l’Oest i el Partit Popular va fer el propi fregant el 40% en districtes adinerats com al Pla del Real. Barri, per cert, on Ciutadans també va acumular molts suports (aproximadament el 25% dels vots).

A continuació podeu consultar el la distribució per barris completa del vot a cada força municipal:

Compromís

elecciones 26-M

Partit Popular

elecciones 26-M

PSPV

elecciones 26-M

Ciudadanos

elecciones 26-M

Vox

elecciones 26-M