Once tiendas de Inditex cierran en la Comunitat Valenciana
Exterior de Zara en Mallorca.

Zara reactiva les obres per a alçar la botiga més gran d’Europa en la capital del Túria. El projecte, anunciat ja en 2017, es reactiva per a donar lloc al gran espai de la marca. La reestructuració té com a finalitat tancar moltes de les seues botigues de la Comunitat Valenciana i concentrar-les en flagship situat al carrer Don Joan d’Àustria.

La multinacional Inditex ja ha arrancat la preparació del local en el qual s’instal·larà la seua botiga més gran de València. Serà un espai de 9.000 metres quadrats situat en ple centre de la ciutat, concretament en el Boulevard Àustria.

La inversió serà de 25 milions d’euros i generarà uns 500 llocs de treball, segons València Plaza. De moment, es troba en una fase inicial de neteja i reconeixement de l’immoble. En els pròxims mesos, la futura galeria anirà cobrant vida amb les reformes.

Aquesta botiga pretén centralitzar l’oferta de Zara. La crisi econòmica i la preferència per la venda online ha fet representar-se la seua estructura al gegant tèxtil. Inditex ja ha anunciat el tancament de 80 botigues a Espanya.  D’aquestes, 11 comerços situats entre la província de València i Alacant. El futur flagship de Zara substituirà i concentrarà l’oferta de les botigues tancades.

Ja en 2017, la marca va anunciar la intenció de convertir el Boulevard Àustria en la seua flagship. No obstant això, els impediments del pla urbanístic municipal van obstruir el projecte durant dos anys. Quatre  anys després, Zara posa punt i final a l’espera, comença les obres i preveu obrir al públic la seua megabotiga pròximament.