El torero Román Collado hospitalitzat per una banyada de 30 centímetres

El destre valencià ha sigut intervingut aquesta matinada després d'una banyada en la cuixa dreta que va rebre aquest cap de setmana en Las Ventas de Madrid

7Televalencia-román-collado
MADRID, 09/06/2019.- El diestro Román Collado cogido durante su faena en la corrida celebrada esta tarde en Las Ventas. EFE/Ballesteros.

(ALBA SÁEZ).- Román Collado, torero valencià, ha sigut intervingut d’urgència aquesta matinada després d’una banyada de 30 centímetres en la cuixa dreta que va patir la passada vesprada en la plaça de Las Ventas de Madrid. Segons el diagnòstic, el bou va seccionar l’artèria femoral del torero. L’agafada va ocórrer en el tercer bou de Baltasar Ibán, en la fira de San Isidro.

Resultado de imagen de roman collado toreando ayer

La banyada que va patir el destre valencià, pel que sembla, va tenir una major gravetat respecte al que es va estimar en el primer comunicat mèdic. En un primer moment, Román va patir una trombosi, però a causa de la destrossa muscular i venosa va provocar que no s’identificara la gravetat de la ferida. Això va fer que el diagnòstic fora poc precís i confós amb una contusió. No obstant això, els metges no van descartar una altra revisió i la possibilitat d’operar al torero.

Des del primer comunicat mèdic ja es titllava a la cornado com “molt greu”: “La ferida, la trajectòria de la qual és cap a fora i cap avall, produeix destrosses en vast intern, musculatura aductora, contusió amb got espasme d’artèria femoral, envolta el fèmur per la seua cara posterior produint contusió en nervi ciàtic, presentant orifici d’eixida per cara externa, terç inferior del mateix cuixa”, així ho signava el doctor García Leirado des de la infermeria de les Vendes.

Després de la matinada, aquesta decisió de tornar a intervenir s’ha fet efectiva. Ocorria entorn a la 01.00 a. m. Román patia una trombosi que li produïa un baix ritme sanguini a la cama dreta, quan va ser traslladat a l’Hospital Sant Francesc d’Assís de Madrid. El valencià va haver de tornar a passar pel quiròfan després de ser explorat per professionals cardiovasculars per a “poder recuperar el cabal de sang a la cama.”

La segona intervenció, amb una duració de dues hores, ha eixit molt bé. Així informava un dels apoderats del torero en les xarxes socials, Rafael G Garrit. Segons afirma, Román tenia l’arteria femoral seccionada i la vena danyada. És per això que els doctors han optat per incloure un bypass a la cama del destre.
Román Collado s’encuenta hospitalitzat en l’UCI de manera estable.

La greu agafada es va presentar en el moment culminant per al torero. Quan Román es disposava a matar al bou, aquest, de manera segura i hàbil, va agarrar mitjançant la banya la cuixa del torero deixant-lo penjat en la seua asta i sacsant-lo fins que Román va caure a l’arena de la plaça. La gravetat de la banyada es va poder observar després del gran forat que va causar a la cama del destre.

Les últimes informacions sobre l’estat de Román són positives: el torero evoluciona amb resultats favorables després d’haver sigut sotmès a les dues intervencions quirúrgiques. Així ho ha assenyalat el doctor Màxim García Padrós, responsable en la intervenció de Román: “està estable i amb bon ànim i ha recuperat el pols al peu”. El cirurgià ha afirmat que “tot va segons el que es preveu”.