tortugas

El Seprona ha desmantellat una de les majors organitzacions internacionals de tràfic il·legal de tortugues, amb la detenció de tres persones i la recerca d’altres tres a Mallorca i Barcelona.

En l’operació «Coahuila», els agents han localitzat el major criader il·legal de tortugues d’Europa en una finca rústica del municipi mallorquí de Llucmajor i han descobert la col·laboració d’una tenda de fauna exòtica de Barcelona, ha informat l’institut armat en un comunicat.

S’han confiscat més d’1.100 exemplars de 62 espècies diferents de tortuga -de fins a 14 espècies considerades en perill critique d’extinció-, i al voltant de 200 femelles en època de posada, així com més de 750 ous.

Un ejemplar de tortuga caja
Un ejemplar de tortuga caja

Entre els detinguts figuren dos responsables de la cria i una persona dedicada al comerç il·lícit dels rèptils. En total hi ha dos detinguts i dos investigats de nacionalitat alemanya a Mallorca, i un detingut i un investigat més de nacionalitat espanyola a Barcelona.

L’operació va començar al febrer de l’any passat, quan agents de la Guàrdia Civil de l’Aeroport de Palma van detectar l’enviament diverses tortugues de l’espècie Coahuila. Els agents van comprovar que parteix dels exemplars no es corresponien ni amb els declarats en la partida ni amb la documentació que els acompanyava, per la qual cosa van procedir a la seua confiscació.

La Guàrdia Civil ha recordat que el tràfic il·legal d’espècies de fauna i flora suposa una de les principals amenaces per a la conservació de la biodiversitat.