Albufera

L’Albufera és un lloc obligatori per a qualsevol persona que habite o visite València. Aquest paratge únic de marjals i fauna molt diversa obri els braços a tot aquell que desitge tirar-li un ull. No obstant això, hi ha racons concrets que s’escapen del coneixement del valencià mitjà i estan soles a l’abast del valencià hardcore.

Un d’ells és el port de Catarroja, un pintoresc racó pesquer amagat en uns dels canals de l’Albufera. El port de Catarroja és un lloc ric en fauna, ocells i insectes autòctons de l’entorn natural, i una vegada en ell es pot gaudir d’un passeig molt agradable.

El seu marge permet arribar fins al llac de l’Albufera, i és altament recomanable realitzar aquest passeig amb barca, pentinant la marjal i els camps d’arrossars tan típics de la nostra terreta. La riquesa natural i paisatgística de l’emplaçament deixarà corprès a qualsevol visitant.

Un passeig amb barca albuferenca per tot el seu recorregut resulta un trajecte llarg, d’aproximadament una hora i quaranta-cinc minuts entre anada i tornada. Això es deu al fet que el canal que porta des del Port de Catarroja fins al llac principal és un dels més llargs de l’Albufera. El cost total d’aquest viatge és de 50 euros, consensuat per tots els barquers. El preu, per cert, és independent del nombre de persones que naveguen pel canal.

L’Albufera es recupera a força de cerveses