El movimiento de Piqué por el que Valencia podría despedirse de la Copa Davis
España en la Copa Davis de 2019.

València es podria quedar sense els partits de tennis de la Copa Davis. Això ocorre després que s’haja anunciat aquest dijous que Kosmos, l’empresa de l’exfutbolista del Barça Gerard Piqué, deixa de gestionar l’esdeveniment.

Kosmos i les administracions valencianes van signar un contracte. En ell s’acordava que València seria una de les ciutats triades per a acollir els partits de la fase de grups prèvia a la final que té compromesa Màlaga amb Kosmos. També podria veure’s afectada per la ruptura aquest dijous.

El compromís amb València era de cinc anys consecutius. El mes de setembre passat el pavelló de la Font de Sant Lluís va acollir els partits de la fase final. Amb l’equip espanyol de tennis com a protagonista.

Una altra conseqüència d’aquesta ruptura és la celebració de la final a València. Existia la possibilitat que València arreplegue el testimoni de Màlaga en la celebració de les finals una vegada entre en funcionament el pavelló Roig Arena. Una possibilitat que Kosmos veia amb molt bons ulls. Però pot esvair-se quedant Kosmos fora de la Davis.

RUPTURA ENTRE KOSMOS -EMPRESA DE PIQUÉ- I ITF

Kosmos ha donat per conclòs el seu contracte d’explotació de la Copa Davis. El projecte estrela amb el qual va nàixer. El punt d’inflexió per a prendre aquesta decisió ha sigut la negativa de la Federació Internacional de Tennis (ITF) a renegociar els 40 milions d’euros que l’empresa s’havia compromès a pagar per cadascuna de les edicions.

La companyia volia negociar el pagament dels 40 milions. Com que considera que no s’estaven complint les expectatives del negoci. El compromís era invertir 3.000 milions de dòlars en 25 anys. Però no quedava marge per a la reinversió del producte. Durant la pandèmia, la federació de tennis sí que es va obrir a negociar aquesta taxa, amb rebaixes de 10,2 milions en 2020 i 19,7 milions en 2021. L’any passat va tornar a cobrar el preu estipulat per contracte.

La idea inicial de Kosmos era celebrar la fase final de la Copa Davis en una única seu. Format que es va utilitzar des de 2019. Però en l’última edició va decidir celebrar la competició en diverses ciutats per a aconseguir augmentar els seus ingressos. D’aquesta manera, gràcies al model multiseu, el hòlding de Gerard Piqué va aconseguir facturar 20 milions d’euros, una quantitat que a penes arribava a cobrir la meitat del cànon de 40 milions exigit per la federació de tennis.