escuraeta

Olletes, cassoles, xiulets, utensilis de fusta o ceràmica per a cuina i llar… el mercat de l’Escuraeta es converteix durant les festes del Corpus en el centre neuràlgic de l’artesania valenciana.

Situat des d’any rere any en la Plaça de la Reina de València, als peus de la Catedral de la Mare de Deu dels Desamparats, L´Escuraeta és un mercat tradicional d’artesania en el qual es pot adquirir tot tipus de ceràmica valenciana. Enguany podrem gaudir d’ell del 12 de maig al 19 de juny.

Mancant conèixer informació oficial sobre horaris d’obertura i quantitat de llocs per a l’edició d’enguany, ens queda fixar-nos en les xifres de l’any passat: en 2018, el Mercat va estar compost per un màxim de 29 llocs que oferien els seus productes cada dia de 09.00 a 22:00h, encara que va haver-hi posats que van començar a les 10:00h i van arreplegar una mica abans, entorn de les 21:00h i sense tancaments al migdia.

L’origen del mercat de la Escuraeta es remunta al segle XIII, durant l’època de la Conquesta de Jaume I, per la qual cosa resulta ser un dels mercats més longeus de tot del territori espanyol. En aquells dies, després de la conquesta i la cristianització de la ciutat, l’Escuraeta va estar dirigit als artesans principals que desitjaven exposar les seues obres de pisa i ceràmica per a poder entrar en els gremis.

Firaalboraia torna a treure al carrer el seu comerç i artesania local

La Semana Santa Marinera sabe a pepitos