Aquest cap de setmana comencen els actes de la Setmana Santa Marinera en els poblats marítims (Cabanyal, Canyamelar i Grau) que s’ompliran de visitants, curiosos i fidels disposats a gaudir de les processons, però també de la gastronomia típica d’aquests llocs.

Amb l’arribada de la quaresma i fins a la pasqua de resurrecció, els bars i restaurants de la zona incorporen en les seues cartes, productes típics que contemplen , per prohibició catòlica, l’absència de carn en les receptes ; entre ells destaquen els anomenats «pepitos de titaína». El bar Cabanyal, la taberna La Peseta, La Paca, la Taska la Reina, La Taberna Casera, la taberna Casa Montaña…són alguns dels llocs on podràs gaudir de tan suculentes receptes.

La Titaina

És un dels plats estrela que es pot trobar durant aquests dies. Un manjar compost de tomaques madures, pimentó roig i verd, tonyina de sorra, alls, oli d’oliva, un polsim de sal, una altra de sucre i un grapat de pinyons, que pot trobar-se sola o com a farciment d’empanades, tostes o pepitos.

Els pepitos

Amb la titatina s’elaboren els anomenats «pepitos» que són uns panets o puses als quals prèviament se’ls talla la punta, se’ls buida la molla i se’ls emplena de titaina. Per a impedir que el farciment s’isca, se subjecten amb escuradents o es tapen amb la punta tallada, se’ls banya en llet, i finalment, es passen per ou batut per a ser finalment fregits. Pots trobar la recepta en http://elcalaixetdelaiaia.es/2016/04/pepitos-valencianos-de-titaina-paso-paso/

Les «Mandonguilles d´abaetxo»

Les «mandonguilles d´abaetxo «, són unes mandonguilles compostes de creïlles, abaetxo , ous i pinyons , que es poden acompanyar de «titaina» o d´all i oli i que també formen part dels plats estrela de setmana santa. La recepta també la pots trovar en  http://elcalaixetdelaiaia.es/2016/04/pepitos-valencianos-de-titaina-paso-paso/

 

El potaje de vigília

Format per creïlles, ametla, all picat, sofregit, espinacs, i ous bullits; que a vegades inclou bacallà, és un plat molt comú entre els confrares, i que es consumeix especialment el divendres sant.

50 restaurantes de alta cocina ofrecerán menús a partir de 20 euros

í