Escena de 'El caso Asumpta'

Netflix ja ha posat data d’estrena a la seua primera sèrie documental a Espanya que repassa tot el succeït en els crims de les xiquetes d’Alcàsser. Serà el pròxim 14 de juny quan la producció ‘El caso Alcàsser’ arribe a la plataforma de vídeo amb un total de cinc capítols en els quals es disseccionarà l’assassinat de 1992 on van perdre la vida tres adolescents de 14 i 15 anys.

Bambú Produccions (‘Velvet’, ‘Fariña’, ‘Las chicas del cable’) és la productora que es troba després d’asta sèrie documental que avui veurà la llum amb l’estrena del seu primer capítol en el festival DocsBarcelona.

El documental arranca el 13 de novembre de 1992, dia en què Míriam García, Toñi Gómez i Desirée Hernández van desaparèixer en el municipi valencià. Al llarg dels capítols, d’una hora de duració cadascun, el cas va avançant per a narrar el moment en el qual es van trobar els seus cadàvers i el judici celebrat l’any 97 amb tota la repercussió mediàtica que va comportar.

Segons arreplega l’Agència EFE, el productor de ‘El caso Alcàsser’, Ramón Campos, i el director d’este, Elías León, han assegurat que es tracta d’un crim del qual encara no s’han resolt totes les incògnites. A més, han remarcat que amb aquesta sèrie documental no se cerca “incidir en el dolor de ningú” sinó de “fer una crònica de tot el succeït”.

Fotograma de la serie documental ‘El caso Alcàsser’.

La producció original de Netflix també se centra en la part de la premsa i com els mitjans van tractar aquest fet amb el qual els seus creadors asseguren que “va ser el principi d’una forma nova d’abordar a Espanya els successos i la crònica negra”.

‘El caso Alcàsser’ ofereix diferents testimoniatges de persones que mai abans havien parlat amb els mitjans, per a això la productora va contactar amb 160 persones i va gravar 228 hores d’entrevistes, i el completa amb imatges del judici per a les quals s’han reunit un total de 400 hores de material audiovisual.

“El que no fem en la sèrie és a dir si el crim va succeir així, encara que gràcies al judici s’expliquen moltes coses. Posem davant l’espectador les proves que nosaltres hem trobat i, com ja vam fer en ‘El caso Asunta’, diem a l’espectador, ‘Decideix tu amb les proves que hem trobat'”, han declarat.

SINOPSI

‘El caso Alcàsser’ és una sèrie documental de cinc capítols que analitza i investiga un dels casos més controvertits de la història d’Espanya. El triple assassinat de tres adolescents va convulsionar en 1992 els fonaments de la societat espanyola, traspassant límits, no solament per la seua duresa sinó també per la seua impactant retransmissió mediàtica. 25 anys després, la resolució del cas i les seues conseqüències continuen suscitant polèmica.