El Build to rent apuesta por Valencia: edificios de nueva construcción de diseño y calidad
Maqueta de uno de los edificios de viviendas en alquiler de Stay.

La nova tendència immobiliària del build to rent (BTR), construir per a llogar, aposta per València. Aquest model estatunidenc dóna resposta a l’escassetat d’oferta de lloguers. Els habitatges seran de nova construcció i d’una elevada qualitat per un valor moderat.

La capital del Túria és una bona oportunitat per al BTR. Així ho prediu l’enquesta de la consultora CBRE. El 57% dels enquestats considera que València serà la tercera destinació per volum d’inversió BTR en 2021.

La major promotora d’habitatge en lloguer del nostre país té a València al punt de mira. Kronos, inversora, gestora i promotora immobiliària a través de la marca Kronos Homes i de lloguer amb Stay, ha importat el BTR dels Estats Units a Espanya. La companyia, s’alia amb la gestora Nuveen Real Estigues, per a invertir 250 milions d’euros en build to rent.

Els seus projectes se situaran en València, Madrid, Tarragona i Còrdova. Seran habitatges d’obra nova, d’elevada qualitat i sostenibles. També incorporaran varietat de serveis premium.  “Destacaran pel disseny i per la seua eficiència, ja que cada metre està dissenyat perquè siga gaudit pels inquilins”, explica Saïd Hejal, CEO de Kronos. A més, Hejal ha avançat alguna de les característiques que incorporaran aquests habitatges com a terrasses, i “molts” espais comuns i verds.

Kronos a València

L’alcalde de València, Joan Ribó, ja ha mantingut reunions amb els socis de Kronos, Said Hejal e Ignacio Ocejo, i amb Javier Goberna, soci de Gestora Cívica.

Els membres de Kronos han destacat la importància de donar impuls a l’habitatge en règim d’arrendament.  L’objectiu és facilitar l’accés a un espai residencial a joves i nous models de famílies. Així mateix, des de Kronos han apuntat a la necessitat de modernitzar del parc d’habitatge en lloguer, que actualment és superior a 40 anys.

En concret, la promotora construirà a València. D’una banda, la Torre Ikon, un edifici de més de 100 metres d’altura i 29 plantes que es posicionarà com la torre més alta de la ciutat. Se situarà en la avinguda de les Corts Valencianes, rente al Palau de Congressos. Les construcció ja ha arrancat i està prevista la seua finalització per a 2023. L’edifici comptarà amb 203 habitatges de diferents característiques. Des d’habitatges amb una habitació fins a àtics de luxe. 

La construcció de la Torre Ikon està avançant, però la companyia no esperarà per a posar en marxa el seu pròxim projecte. La plataforma Stay, dedicada exclusivament al BTR, construirà 500 habitatges de lloguer en el Camí Hondo del Grau. Aquests lloguers innovadors estaran pensats en l’inquilí i estaran equipats amb serveis premium basats en la tecnologia i el confort.