El boom inmobiliario resucita en Valencia:
Calle de la Paz (Valencia) : Gerard Eder (FLICKR)

València viu un nou boom immobiliari i trobar un pis tant per a comprar com per a vendre és cada vegada més complicat. Hi ha demanda, però no suficient oferta. No obstant això, l’escassetat no suposa un desavantatge per a tots els valencians.

“És el millor moment per a vendre”, assegura Isabel Andrés, directora de producte en Percent Serveis Immobiliaris. Així i tot, assenyala que és una situació agredolça per al comprador: “Han de córrer molt, no poden fer una compra tranquil·la ni reflexiva”.

La dificultat per a trobar un habitatge no ocorre només a València ja que la resta de la península viu la mateixa situació. Les últimes dades del INE indiquen que la compravenda d’habitatges al nostre país ha augmentat en un 25,6%. Aquesta mateixa estadística assenyala que només el 19,4% dels habitatges venuts al març eren noves i el 80,6% usades.

A més, el portal de Fotocasa ha revelat que la compra està per davant del lloguer. Avui dia el 50% de la demanda immobiliària se centra en la compra d’habitatges mentre que el 38% cerca llogar. “En el lloguer poses un habitatge avui i en una hora hi ha vegades que tens 40 possibles inquilins“, explica Andrés.

EL SEGON BOOM IMMOBILIARI DEL NOU MIL·LENNI

Malgrat la comparativa de la situació actual amb la bambolla immobiliària viscuda a principis de segle, l’experta detalla que existeixen algunes diferències. “No hi ha tanta construcció nova, estem més en el mercat de segona mà. La sensació és similar però no és el mateix mercat”.

A més, assenyala que ara el nivell d’exigència per als inquilins és molt alt si volen llogar. “Exigeixen pràcticament la mateixa documentació que un banc quan t’introduiràs en una hipoteca”, confessa.

Respecte als preus del mercat valencià, Isabel Andrés reconeix que encara es continua sorprenent. “Hui, un habitatge digne en poblacions de l’àrea metropolitana per menys de 500-550 euros és difícil. I a València ciutat estan per 1.000 euros”, destaca.