selectividad

Els alumnes no repetiran curs excepte excepcions. No obstant això, aquest sistema no pot aplicar-se en els estudiants de 2º de Batxillerat. Els joves de 17 i 18 anys hauran d’enfrontar-se a la prova de Selectivitat per a accedir a la Universitat, un requisit que no canviarà malgrat el coronavirus.

La ministra d’Educació, Isabel Celaá, ha explicat que de moment no hi ha un pla B per a desenvolupar aquest examen. Malgrat això, Celaá ha assenyalat que en cas de no veure altres “possibilitats per a celebrar aqueixes proves presencials” el Ministeri “arbitraria un altre procediment”.

Després de la suspensió de la Selectivitat per a primers de juny es va anunciar un ajornament per a finals d’aquest mes. Ara l’avanç del coronavirus està canviant les previsions i seria possible que per a llavors continuara una quarentena parcial. Els actes massius són els últims que recuperaran la normalitat. Per això, es dubta que aquests exàmens vagen a poder celebrar-se.

Segons Celaá, les proves d’accés a la universitat podrien fer-se de manera telemàtica, és a dir, online. No obstant això, encara no s’ha precisat com podria desenvolupar-se aquest examen i evitar que els alumnes copiaren des de les seues cases.

La ministra ha recordat que ja hi ha aprovat un model d’Avaluació d’Accés a la Universitat (EvAU). Aquesta es va acordar el passat 25 de març al costat de les autonomies sent un examen “més obert del tradicional”. Això es deu al fet que amb la suspensió de les classes presencials “alguns alumnes no han pogut cobrir tota la matèria”. “No és una prova més fàcil, és una prova que incorpora major opcionalidad precisament per a ser més equitativa”, ha explicat.