Tras la desaparición de Marta Calvo: 18 meses de uno de los mayores crímenes sexuales de Valencia
La Guardia Civil traslada al presunto culpable de la desaparición de Marta Calvo.

El judici de Marta Calvo continua. Ahir, va anar el torn dels pares de la víctima. Un dia emotiu per les dures declaracions de Marisol Burón, la seua mare. Hui la sessió s’ha centrat en les investigacions que van realitzar els especialistes de la Guàrdia Civil a la casa de Manuel, el lloc on l’acusat diu que la va esquarterar. No obstant això, lus agents posen en dubte aquest fet ja que no han trobat cap indici.

L’Equip Central d’Inspeccions Oculars (ECIO) del laboratori central de Criminalística de la Guàrdia Civil i els agents del laboratori de la Comandància de València han declarat hui al costat dels guies canins els qui van registrar la casa de l’acusat en diverses ocasions.

ANÀLISI DE LA CASA ON PRESUMPTAMENT VA MORIR MARTA

La fiscalia ha demanat que els investigadors repetisquen la segona inspecció ocular que es va realitzar a la casa de Manuel. L’objectiu de la cerca era trobar restes biològiques de Marta en el bany de la planta baixa, tenint en compte les declaracions que va fer l’acusat.

Un dels perits ha explicat que en aquesta segona anàlisi es pretenia “confirmar o no la versió de la persona investigada que havia declarat que havia esquarterat a una dona en el plat de la dutxa”. Per a aquesta cerca va ser necessari desmuntar la dutxa i les canonades. “En els últims anys he estat en cinc escenes de desmembraments, sempre queda alguna resta, és impossible netejar-lo tot”, ha declarat l’agent davant la falta de proves.

Jorge Ignacio Palma, en la banqueta. / B. ALIÑO (EFE)

Els guies canins han informat que també van fer una cerca d’algun fluid entre l’entrada de la casa fins al bany amb l’ajuda dels gossos. “No va haver-hi res que ens indicara que hi haguera hagut fluïts en aqueixa zona”, ha aclarit.

“En una escena d’esquarterament sempre queda olor”, ha remarcat l’agent. “És totalment impossible netejar-ho tot. Hi ha fluids que no pots llevar. Pots llevar-ho superficialment, però el gos el continua detectant”.

L’acusat, Jorge Ignacio Palma, va comentar que va baixar el cos sense vida de Marta per les escales. Davant aquest fet, el guia caní ha indicat que també es va analitzar aqueix espai. “El gos també va revisar l’escala, d’haver quedat un fluid l’hauria detectat“.

ANÀLISI DEL COTXE DE L’ACUSAT

Els agents també han detallat com va ser l’anàlisi del Volkswagen Passat, el cotxe de Palma. L’ECIO va realitzar una mostra ocular per a tractar de trobar restes biològiques. L’anàlisi del cotxe continue amb el de catifetes, moquetes i seients. A més, van utilitzar un gos per a trobar proves biològiques.

Un dels guies canins ha assenyalat que en la segona inspecció del Passat el seu gos només va mostrar “un lleu interès” en el maleter però això podria ser una resta biològica lleu d’algun agent. “Si hi haguera hagut fluïts d’interès, el gos l’hauria detectat segur, encara que haguera passat un any“, ha remarcat.