comercios

Els comerços de la Comunitat Valenciana que no estan en una zona de gran afluència turística se’ls permetrà obrir fins a onze diumenges i festius a l’any en 2019. Per tant, els comerços atendran els seus clients el Divendres Sant i el Diumenge de Pasqua, el 12 d’octubre i el 6 de desembre.

La Conselleria de Comerç ho ha dictaminat així en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana d’avui. A part d’aquests tres dies, els establiments podran obrir el 13 de gener per rebaixes; el 14, 19 (Divendres Sant) i 21 d’abril (Diumenge de Pasqua, per major afluència turística); el 23 de juny per coincidència de dos festius; el 7 de juliol per rebaixes; el 12 d’octubre i el 6 de desembre, a més dels diumenges 15, 22 i 29 de desembre, per la campanya de Nadal i Reyes.

El calendari establit per la Conselleria coincideix amb l’aprovat per l’Observatori del Comerç el passat 6 de novembre.

L’horari corresponent a cada diumenge o festiu habilitats comercialment serà lliurement fixat pel titular de l’establiment comercial, segons la resolució signada pel conseller de Comerç, Rafael Climent, i que tindrà efecte a partir d’aquest dimarts.