Una gota fría amenaza las Fallas de Valencia
Una calle de Valencia bajo el

La primavera d’enguany està resultant d’allò més inestable amb jornades de fortes precipitacions i baixes temperatures seguides per dies anticiclònics i mercuris per damunt dels 20 graus. Una vegada més, València es prepara per a un nou temporal de pluges i tempestes que s’allargarà quasi tota la setmana.

Davant els nous fenòmens, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat les alertes i fins i tot ha pujat una d’elles. A partir de les 12.00 hores tot l’interior valencià entrarà en risc groc. Les previsions parlen de pluges intenses i fins i tot tempestes amb calamarsa. Es preveu que les precipitacions deixen fins a 20 litres per metre quadrat en només una hora. A més, dita alerta també arribarà a l’interior d’Alacant i Castelló.

No obstant això, la pitjor part s’espera durant la vesprada a l’interior sud de la província de València. La zona de Xàtiva i Ontinyent entrarà en alerta taronja a les 16.00 hores. Durant al voltant de quatre hores, aquesta àrea valenciana podria registrar pluges de més de 40 litres per metre quadrat en una hora. De nou aquestes precipitacions cauran en forma de fortes tempestes i calamarsa.

Al marge de les zones d’interior, les regions de la costa també estaran afectades per la pluja. A pesar que no entraran en risc per precipitacions, Aemet ha anunciat que els pluviòmetres podrien arribar a registrar fins a 60 litres per metre quadrat en 12 hores.

LES TEMPESTES ESTENEN LES ALERTES

Cara al dimarts continuaran els avisos de risc. València despertarà amb cels nuvolosos o coberts amb precipitacions, localment fortes al matí. No obstant això, es preveu que cara al final de la jornada comencen a remetre excepte en el sud on seran localment persistents.

En el nord de València i en tota la província de Castelló les alertes grogues s’activaran aquesta mitjanit. A partir de primera hora del matí (08.00) el risc de pluges s’estendrà encara més aconseguint a tota la Comunitat Valenciana excepte el sud d’Alacant.

Les previsions parlen de precipitacions de més de 80 l/m² en una hora. Serà a les 12.00 hores quan el temporal donarà una treva en el nord de l’autonomia permetent eliminar les alertes. Aquestes només es mantindran en el sud de València i en el nord d’Alacant. Serà a partir de la mitjanit quan es desactivaran definitivament.

Malgrat no haver-hi més alertes de moment, s’espera que les pluges continuen. El dimecres hi haurà precipitacions localment persistents en el sud de València i nord d’Alacant. Aquestes seran febles i disperses en la resta, menys probables en la meitat nord. Cara al dijous començarà a remetre el temporal encara que sense descartar-se algun ruixat aïllat a l’interior a la vesprada.