renovación dni

Han sigut molts els tràmits que s’han posposat després de la declaració de l’estat d’alarma a Espanya pel coronavirus. Un d’ells ha sigut la validesa dels Documents Nacionals d’Identitat. El Consell de Ministres va acordar aquest dimarts prorrogar un any la validesa dels DNI que caduquen des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma -des del 14 de març-.

D’aquesta manera, la validesa del DNI de les persones majors d’edat titulars d’un document que caduque des del 14 de març d’enguany es prorrogarà fins al 13 de març de 2021. Així ho arreplega el Reial decret llei 463/2020, aprovat aquest dimarts en Consell de Ministres.

Es tracta d’un decret de mesures urgents extraordinàries per a reduir i pal·liar l’impacte econòmic i social del coronavirus. Com indica el document del Ministeri de l’Interior, la pròrroga de la validesa del DNI permetrà que puguen renovar-se els certificats reconeguts incorporats al mateix per igual període, fins a març de 2021.

Però aquest no és l’únic tràmit que s’ha prorrogat. Durant l’estat d’alarma queden suspesos els terminis administratius. Un dels serveis que han quedat paralitzats és la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV). Per això, no és sancionable conduir amb la ITV caducada. No obstant això, la directora general d’Indústria de la Generalitat va voler ser clara. Només és aplicable durant l’estat d’alarma en cas d’extrema necessitat, com estipula el BOE.

Les noves mesures del Govern

La renovació del DNI és una mesura més del Reial decret aprovat pel Govern. Pedro Sánchez va anunciar aquest dimarts un conjunt de mesures econòmiques per a fer front al Covid-19. Però, quines són les decisions més destacades del Consell de Ministres?

L’Executiu del PSOE i Unides Podemos destinarà més de 200.000 milions d’euros per a fer front a la caiguda de l’activitat pel coronavirus. Entre les mesures destacades es troba la moratòria del pagament d’hipoteques a treballadors afectats pel virus. A més, els ERTE pel Covid-19 no consumiran desocupació i podran cobrar atur els que no tinguen el mínim cotitzat, entre altres.