Diputación

La Diputació de València ha commemorat el Dia Mundial contra la Violència de Gènere amb l’acte de reconeixement als guardonats en la segona edició dels Premis Celia Amorós.

En esta segona edició, tal com va succeir en la primera, s’ha comptat amb la participació de la reconeguda filòsofa i assagista, Celia Amorós, també referent del feminisme d’Igualtat i el nom de la qual adopta la gala.

L’acte, que ha tingut lloc en el Saló de Reines, ha sigut organitzat per l’àrea d’Igualtat que dirigeix Isabel García. En ell, s’ha pretès reconèixer la labor d’institucions i actors socials en la seua lluita contra la violència masclista.

En matèria de projectes, ha destacat el premi concedit al programa ‘Ser Mujer.es’. Un projecte de prevenció de violència de gènere per a les dones en Centres Penitenciaris, que té com a objectiu tant la prevenció de la violència de gènere com el tractament de les internes que l’han patit.

D’altra banda, la Diputació ha premiat la labor de José Luís Mendoza, magistrat del Jutjat de Primera Instància i Instrucció i Violència sobre la Dona, en reconeixement pel seu treball. Un altre dels premis destacats ha sigut per a l’Ajuntament de Xirivella, per la seua labor al llarg d’aquests anys en la lluita contra la Violència de Gènere, gràcies entre altres coses a la Casa de la Dóna de Xirivella, un espai dedicat a l’assessorament jurídic i l’atenció psicològica per a dones.

Finalment, en la categoria d’Associacions, enguany la Diputació va premiar la labor del Centre d’Assistència a Víctimes d’Agressions Sexuals (CAVES).