EMT
GRAFCVA9604. VALENCIA, 13/11/2019.-El alcalde de València, Joan Ribó, se ha referido hoy en València, al pacto de Gobierno entre el PSOE y Unidas Podemos , anunciado ayer en Madrid por el presidente en funciones Pedro Sanchez y el secretario general de Podemos, Pablo Iglesias. EFE/ Juan Carlos Cárdenas

El secretari assessor de l’EMT, Salvador Martínez Tarín, ha comunicat aquest matí la seua decisió personal de dimitir del càrrec de manera immediata després de conèixer-se la seua vinculació empresarial amb el despatx Abastos Advocats de Daniel Pérez Martínez, cunyat de l’alcalde de València, Joan Ribó.

El despatx de Salvador Martínez, SMT Assessors, va començar a treballar amb l’Empresa Municipal de Transports presidida per Giuseppe Grezzi en 2015 sense realitzar-se cap concurs públic per a això i guanyant així un total de 220.000 euros pels serveis jurídics prestats.

A això se li ha sumat el descobriment realitzat pel diari Les Províncies i és que, segons aquest mitjà, s’ha comprovat que el despatx de Martínez tenia vinculacions empresarials amb el del cunyat de l’alcalde havent portat a SMT Assessors a injectar més de 44.000 euros en el bufet de Daniel Pérez.

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) ha emès un comunicat en el qual agraeix el treball realitzat per Martínez durant aquests últims quatre anys i reconeix la seua labor qualificada de «imprescindible per a dur a terme la renovació i el canvi estructural de l’empresa».

A més han volgut destacar les seues «fites històriques» en l’EMT com el primer text refós de Conveni Col·lectiu, l’ampliació de l’objecte social de l’empresa o assegurar la condició d’empresa pública municipal de manera indefinida, entre altres.

L’EMT també han recordat que els serveis jurídics de l’Ajuntament de València van emetre un informe concloent que avalava la seua contractació, segons llei, com a càrrec de lliure designació a proposta de la presidència de la pròpia EMT. Així i tot, des de l’Empresa Municipal de Transports respecten la seua decisió personal i l’han comunicada a la resta de consellers del fins ara secretari-assessor.