jorge rodríguez

L’alcalde de la localitat valenciana d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha anunciat la seva marxa del PSPV-PSOE després de l’aixecament del secret del sumari del cas Alqueria en el qual figura com investigat durant la seva etapa com a president de la Diputació de Valencia.

En un comunicat remès aquesta nit, Rodríguez afegeix que no encapçalarà la candidatura socialista a l’Ajuntament del citat municipi en les eleccions del pròxim 26 de maig, si bé no concreta si ho farà sota altres siglas.

L’expresident de la Diputació assegura haver pres aquesta decisió després d’una reunió d’última hora amb el secretari d’Organització del PSPV-PSOE, Jose Muñoz. Després de reafirmar-se en la seva innocència, recorda que és alcalde després d’haver aconseguit, en 2015, el 63% dels vots i 14 dels 21 regidors de l’Ajuntament.

Sobre el seu futur polític, Rodríguez assenyala que “sempre” farà allò que més beneficiï al municipi d’Ontinyent, que és “a l’únic” al qual es deu.A última hora d’aquest dimarts, el secretari general del PSPV, Ximo Puig, va demanar a Jorge Rodríguez que assumís responsabilitats polítiques després de les revelacions del sumari del cas Alquería.

Poc abans, i en un altre comunicat remès des d’Ontinyent, Rodríguez anunciava que demanarà declarar voluntàriament davant el jutge del cas Alqueria tan aviat com sigui possible per a aclarir, “fil per randa”, un assumpte que al seu judici “no té cap recorregut penal”.

A més, afegia que demanarà al jutge instructor l’arxivament de la causa on figura com investigat (abans imputat) en estimar que, “en el pitjor dels casos, es tracta d’un assumpte merament administratiu”.

En un informe lliurat al Jutjat d’Instrucció número 9 i que consta en el sumari del cas Alqueria, es reputan com suposadament il·lícits set contractes d’alta direcció que es van realitzar, pel que sembla, sense els preceptius informes jurídics ni financers i, segons la declaració de testimonis, per indicació de Presidència o assessors pròxims.

Així mateix, la UDEF assenyala que l’empresa pública dependent de la Diputació de València Divalterra va tenir, després de les contractacions efectuades sota el govern de Jorge Rodríguez al novembre de 2015, “la mateixa quantitat d’alts càrrecs que entitats de grans pressupostos com AENA”.