El sindicat CSIF ha convocat aturs en els centres sanitaris d’Atenció Primària de la Comunitat Valenciana que començaran este dijous, 28 de març, i es repetiran els dies 4 i 11 d’abril. Amb estes protestes el sindicat denunciarà “la greu deterioració de les condicions laborals dels professionals de l’Atenció Primària” i exigirà a Conselleria de Sanitat més inversió.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que els aturs es desenvoluparan durant deu minuts, de 12 a 12,10 hores i de 18 a 18,10 hores, en els tres dies assenyalats en els centres de salut. La central sindical crida a participar a tot el personal sanitari per a expressar el malestar existent i reclamar solucions.

El sindicat assenyala que l’actual situació resulta “insostenible”. CSIF recalca que el personal mèdic “no pot treballar en cadena passant pacients un darrere l’altre com si foren baules, ni pot treballar sense tenir temps a penes per a pensar ni poder alçar-se de la cadira durant l’horari laboral”. A més, la central sindical afig que aquests professionals “no poden treballar sense la qualitat que els pacients mereixen i sense fer reunions organitzatives”.

La central sindical denúncia igualment que, en l’actualitat, el personal sanitari “allarga horaris per a poder acabar el treball i s’enfronta a una situació en la qual posa en perill la seua pròpia salut per les condicions en les quals desenvolupa la seua labor”. CSIF posa l’accent que “els contingents de pacients per facultatiu estan desbordats i que les mesures anunciades per Conselleria simplement són una rentada d’imatge a una mala gestió”.

El sindicat, que ja va participar a l’inici de l’any en les concentracions convocades per les Societats Científiques d’Atenció Primària, reclama amb urgència més inversió a Conselleria de Sanitat “per a realitzar les millores que l’Atenció Primària requereix”.

¿Cuándo cambiamos a la hora de verano?

Alerta por el regreso de “Momo”, el reto viral que incita al suicidio