DÍA DEL PADRE | ¿Puedo visitar a familiares durante la festividad?
Un padre junto a su hija paseando por el Retiro días antes de declararse el Estado de Alarma. FOTO: Óscar Cañas / Europa Press.

El 19 de març és un dels dies més destacats per als valencians. A més de celebrar San José i la cremà de les Falles, el 19M és el Dia del Pare. No obstant això, enguany la festivitat és molt diferent donat l’Estat d’Alarma per la crisi del coronavirus.

La Policia Nacional ha recordat a la ciutadania l’obligació de complir amb el que s’estableix malgrat ser una data assenyalada com és el Dia del Pare. Per això, segueix sense estar permès realitzar eixides que no estiguen justificades conforme al que s’estableix en el Reial decret.

Visitar als pares o realitzar menjars familiars que impliquen desplaçament d’un habitatge a una altra està totalment prohibit. Aquestes visites únicament poden justificar-se si es tracta de persones dependents.

La Policia Nacional ha deixat clar als ciutadans la responsabilitat que tenen amb la societat per a lluitar contra el Covid-19 i l’obligació de romandre en els seus domicilis.

No vages a la teua segona residència

Les mesures establides en el Reial decret també contempla que durant la vigència de l’Estat d’Alarma les persones únicament podran circular per les vies o espais d’ús públic per a la realització d’una sèrie d’activitats molt concretes.

En aquestes mesures no es troben els trasllats a una segona residència. Per tant, es recorda l’obligatorietat de romandre en la residència habitual. Les Forces i Cossos de Seguretat vetlaran perquè aquest tipus de desplaçaments no es duguen a terme.